Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Sandin och Kodie Curran jublar efter ett nytt styrkebesked av Rögle. Den här gången på Hovet mot Djurgården.

Matchhjälten hyllar moralen efter fjärde raka

Kodie Currans första 2–1-skott dömdes bort efter videogranskning. Hans andra 2–1-skott i matchen gav desto bättre utdelning.

Det kunde ha blivit matchavgörande.

Den där minst sagt omdiskuterade situationen i mitten av den andra perioden. Strax efter att Taylor Matson styrt in 1–1 så verkade det som att Kodie Currans skott från blå hade resulterat i 2–1 för gästande Rögle borta mot Djurgården.

Efter videogranskning från domarteamet så stod det dock klart att så inte var fallet, då Currans skott bedömdes ha styrts av Daniel Zaars handske. "Domaren, domaren" skanderade en belåten hemmaklack, samtidigt som Röglespelarna var starkt ifrågasättande till varför de inte fått ett ledningsmål.

En situation som skulle bli ett vägskäl.

- En sådan situation kan leda till två olika saker. Antingen så går laget i spillror och man tappar allt. Eller så fortsätter vi slåss. Det var väldigt moget av oss att inte fokusera på det, säger Kodie Curran.

TT: Var det ett korrekt domslut?

- Jag såg inte reprisen. Det var kamp framför kassen, domaren tog sitt beslut och vi respekterar det.

"Upptagen man"

Curran skulle dock få iklä sig matchhjälterollen till slut. I sluttampen av ett intensivt och offensivt powerplaytryck så hittade kanadensaren nätet – och nu var varken videorepris eller handske i vägen.

- Jag minns inte ens vem som passade till mig då vi var så uppeldade där och då, säger målskytten när han ska beskriva sitt mål, som gav poäng på personliga kontot i sjunde raka matchen.

Dessutom gav det en fjärde raka Rögleseger.

TT: Hur viktig är den här segern?

- Att komma hit till en högljudd miljö och ta tre poäng här är ett väldigt stort steg för oss och vår säsong.

Att hans mål blev matchens sista kunde han tacka en landsman för. När Djurgården febrilt letade kvittering så var det Justin Pogge som stängde butiken. Vilket han i och för sig gjort mer eller mindre hela matchen.

- Jag var en upptagen man. Jag kände bara att jag behövde kämpa för grabbarna som slet något enormt framför mig för att jag skulle ha fri sikt. Vi gnetade igenom de sista minuterna i egen zon och tog en tung seger, säger målvakten.

"Slår man inte den..."

Pogge hade dock fått abdikera en gång tidigare i matchen. Emil Bemströms 1–0 för Djurgården efter 7.46 gjordes i ett minst sagt öppet mål.

Serverat av Marcus Davidsson:

- Jag gjorde en snabb frånvändning och så öppnades ytan på bortre. Så såg jag "Beman" och så var det bara...

TT: En ladugårdsdörr att sikta på?

- Ja, det var ju det. Slår man inte den öppna passen då vette fan.

Förutom den smörassisten så var dock hemmalagets passningsspel inget att minnas.

- Det kändes som att det var så för båda lagen. Jag vet inte om det var isen eller vad det var, säger Davidsson.

Rättat: I en tidigare version fick Marcus Davidsson fel efternamn.