Petas. Rutinerade högerbacken Jesper Westerberg, börjar på bänken mot Djurgården.
Petas. Rutinerade högerbacken Jesper Westerberg, börjar på bänken mot Djurgården.

MATCHDAGS: Krulj stuvar om och byter formation

I HBK:s bortamöte mot Djurgården får både Jesper Westerberg och Alexander Ruud Tveter börja på bänken. Dessutom byter Igor Krulj formation, och spelar 4-4-2.

ANNONS
|

– Deras backlinje vill ofta ligga väldigt högt, och vi hoppas kunna hålla den nere med två forwards, och två högt stående yttrar, säger Krulj.

Mot Djurgården i eftermiddag blir detalltså 4-4-2, istället för den 4-2-3-1–formation som HBK har spelat med de senaste matcherna.

Det innebär att Johan Oremo bildar anfallspar medKosuke Kinoshita, och Alexander Ruud Tveter förpassas till bänken.

Kinoshitas plats till höger på mittfältet tas över av Gabriel Gudmundsson, som stod för ett piggt inhopp senast mot Sirius.

Även i backlinje blir det ett byte jämfört med senast. Lagkaptenen från förra matchen, Jesper Westerberg, får lämna sin högerbacksplats till förmån för Adnan Kojic.

ANNONS

– Vi har tre ytterbackar somkonkurrerar, och som alla är väldigt bra. Den här gången föll valet på Adnan helt enkelt, säger Krulj.

Dessutom finns HBK:s nye islänning,Tryggvi Hrafn Haraldsson, för första gången med på bänken. Han stod för en fin debut i DM i tisdags, med ett mål och en assist.

– Han börjar komma in i det mer och mer, och kommer närmre. Han är med i truppen och på bänken för att konkurrera, såklart, säger Krulj

Tabelltvåan Djurgården kommer till matchen mot HBK med anfallarenKerim Mrabti avstängd, och högerbacken Felix Beijmo skadad.

Efter några veckors skadefrånvaro ska däremot mittbacken Jonas Olsson börjat tränafullt i fredags, och är med i truppen mot HBK.

– De har lite frågetecken i sin backlinje. Men de är ett väldigt starkt och offensivt skickligt lag som går bra på hemmaplan. Det blir en tuff match, som vi ska ta oss ann på bästa sätt, säger Krulj.

Men Igor Krulj och HBK kommer inte till matchen med en särskilt defensiv matchplan.

– Det beror på hur matchbilden kommer se ut. Men vår utgångsposition kommer inte vara så låg, vi vill störa dem tidigt, högt upp i banan.

HBK:s startelva: Isak Pettersson – Adnan Kojic, Alexander Berntsson,Marcus Johansson, Andreas Bengtsson – Gabriel Gudmundsson,Marcus Mathisen, Aboubakar Keita, Höskuldur Gunnlaugsson – Kosuke Kinoshita,Johan Oremo.

ANNONS

Bänken: Malkolm Nilsson, Fredrik Liverstam, Jesper Westerberg, Pontus Silfwer, Alexander Ruud Tveter, Nikolai Alho, Tryggvi Hrafn Haraldsson.

ANNONS