Pittsburgh-spelarna kan knappt tro att det är sant, Brandon Saad gör sitt tredje mål och Chicago vinner NHL-matchen med 10–1.
Pittsburgh-spelarna kan knappt tro att det är sant, Brandon Saad gör sitt tredje mål och Chicago vinner NHL-matchen med 10–1.

Mästarna släppte in tio mål

Chicago gav den regerande Stanley Cup-mästaren Pittsburgh en riktig stjärnsmäll då man vann med 10–1.

ANNONS
|

Mästarlaget har inlett NHL-säsongen med två raka förluster, 4–5 hemma mot St Louis på övertid och dagen efter 1–10 borta mot Chicago.

Den förra Chicago-målvakten Antti Niemi plockades bort från Pittsburgh-målet efter att ha släppt in fyra mål på 13 skott. Ersättaren Matt Murray lyckades något bättre, men släppte ändå in sex mål på 31 skott.

För Chicago var det rekord i antal mål i en säsongspremiär och det var största segern sedan oktober 1998 då man slog Winnipeg med 10–1.

- Det är så här vi vill spela, med fart och snabba omställningar. Jag tycker att vi gjorde att bra jobb i kväll, säger tremålsskytten Brandon Saad enligt AP.

ANNONS

Nick Schmaltz satte två och sedan hade Chicago ytterligare fem målgörare.

För Pittsburgh var det nästan 22 år sedan senast som man släppte in tio mål (8–10 mot San Jose).

- Det är störande, även om det är tidigt på säsongen. Vi måste rannsaka oss själva, vi spelar inte på rätt sätt, säger tränaren Mike Sullivan.

Stjärnan Sidney Crosby hade svårt att förstå genomklappningen.

- Det är pinsamt, säger han enligt Pittsburgh Post-Gazette.

Backen Kris Letang menade att det var för lojt, att man inte tog i och kämpade.

- Det var ingen som ansträngde sig, det saknades känslor, säger han till tidningen.

TT

ANNONS
ANNONS