Mästarlagets tränare sågar omstarten: ”Inte sportsligt!”

Ingen av de fem danskarna på grund av coronarestriktionerna. Inte heller slovaken Milan Dratva, holländskan Gayle Malhulette eller skadade Cecilia Wang. I stället fyra unga debutanter. Då blev Trollhättan ett ”mission impossible” för Halmstad BMK.

ANNONS
|

Halmstad BMK 1

Trollhättan BMF 5

– Vi har tio ordinarie spelare borta så det var ju omöjligt. Jag tycker ändå att de gör det helt okej, säger tränaren Ronny Gunnarsson när ligaspelet återupptogs efter att ha legat i träda sedan i november och fick se chansen att passera Påvelund och ta en plats i Mellanserie A som ett av fyra lag försvinna tidigt.

Nu får det regerande mästarlaget i stället ta omvägen om Mellanserie B, där två kvartsfinalplatser ligger i potten.

– Fast det beror ju helt på vilka spelare som vi kan få med, säger han och är oerhört kritisk till att seriespelet återupptogs.

ANNONS

– Ja, det är ju inte sportsligt eller rättvist någonstans utan rena lotteriet, där vi kanske inte får en ärlig chans att försvara SM-guldet. Så det laget som vinner är kanske inte alls det bästa utan det som har turen att få loss sina bästa spelare.

Det blev som väntat en tung start när debutanterna Agnes Johnsson, 16 och Rebecka Carlsson, 17 var chanslösa i den inledande dubbeln mot Thea Roslin/Emelie Borgstedt, 2–11, 9–11, 4–11, där förstaårsgymnasisterna på NIU ändå bara var en nätrullare från att ta andra set.

– Jätteroligt, men lite nervöst var det. Den största skillnaden är väl tempot, det går mycket snabbare och motståndarna gör inte alls så många misstag så man får jobba för varje boll för att ta sig igenom deras defensiv, förklarar Rebecka som tidigare inte ens spelat i andralaget.

Alexander Jeppsson, 20, håller med:

– Man hade väl lite för mycket respekt i början innan man insåg att det inte var så farligt. Och då ville man avgöra för tidigt för att inte ge motståndaren chansen, säger Alexander som efter 3–11, 2–11 sedan hade 9–8 i tredje set mot Yap Khai Quan innan han förlorade det med 9–11.

Då hade lagets veteran i sammanhanget, Filip Suwanphingkha, förlorat första herrsingeln mot Ludvig Petre Olsson i raka set, 8-11, 10–11, 7–11 och hemmalaget var i brygga.

ANNONS

– Matchovanan lyste väl igenom också på många håll. Det märks att många inte har spelat tävlingar på drygt ett år, inflikar Gunnarsson.

Visserligen tände Olivia Johnsson en liten strimma hopp med att smart vinkla ut den betydligt längre Thea Roslin 3–1. Och Suwanphingkha/Tim Foo kämpade heroiskt mot Quan/Jesper Borgstedt och hämtade upp 3–8 och 6–10 till skiljeset, där duon föll med 9–11.

Men då hade redan Olsson/Borgstedt avgjort mixeddubbeln i raka set mot Olivia Johnsson/Wiktor Jönsson – den sistnämnde Halmstads fjärde debutant för kvällen.

ANNONS