Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Snöplig förlust. Halmstad BMK-bröderna Felix (till vänster) och Jakob Burested (till höger) hade chans att ordna ett helt avgörande set om lagvinsten genom att vinna den avslutande herrdubbeln, men förlorade med 3–1 i set. Det betydde premiärförlust med 4–2 mot Skogås.

Marginalerna avgjorde i Halmstads ligapremiär

Halmstad BMK premiärspelade i kväll, efter 15 år i dvala, i Badmintonsveriges finrum. Halmstadlaget stod för lovande spel, men föll mot Skogås i södra Stockholm. Det släcker inga hopp. HBMK tror på ett ljust år i Svenska Badmintonligan.

Svenska Badmintonligan

Skogås BK    4

Halmstad BMK    2

– Det känns ganska dåligt. Vi förlorade två femsetare som var väldigt tajta. Sedan förlorade vi en jämn herrdubbel. Vi har dock ett helt nytt lag och har aldrig spelat i elitserien, så det kommer nog, säger HBMK-spelaren Felix Burestedt.

Halmstads stora affischnamn Felix Burestedt hade som förväntat en huvudroll i seriepremiären i Skogås racketcenter. Han klev fram i lagmatchens fjärde match och vann med 3–0 i set mot Douglas Lidman från hemmalaget. Det var lagets första seger för kvällen till 1–3 och gav tänt hopp om poäng.

– Jag har mött honom en gång tidigare och vann då med. I en lagmatch är alla matcher viktiga, så det var en match jag bara skulle vinna för att vi skulle ha chans att vinna matchen, säger Burestedt.

När sedan danska nyförvärven Sofie Holmboe Dahl och Lina Fleischer Nielsen vann damdubbeln, så hade återigen Felix huvudrollen ihop med lillebrodern Jakob. De behövde vinna sista matchen – herrdubbeln – för att ordna 3–3 och ett helt avgörande set om lagsegern. Nu var HBMK i förarsätet.

Det gick ändå inte vägen. Bröderna Burestedt hade inte kyla i de avgörande faserna i matchen och förlorade mot Carl Harrbacka och Morgan Lidholm med 3–1 i set.

– Det kändes som att vi kunde vinna och hade hoppats på att vinna herrdubbeln. Vi spelade lite dumt i de avgörande lägena. Vi tränar inte speciellt mycket dubbel, så vi får nog förbereda oss bättre till nästa match, säger Felix Burestedt.

Dessförinnan hade Halmstad åkt på pumpen i två raka femsetare i andra dam- och herrsingeln, samtidigt som det blev förlust i mixed-dubbeln. Filip Suwanpingkha kämpade och slet tappert mot två huvuden längre Morgan Lidman, men orkade inte hela vägen och förlorade i femte set.

– Vi gjorde en bra insats, men hade inte marginalerna på vår sida. Det var väldigt många jämna matcher. Vi var kanske lite nervösa. Det är vår första ligamatch, medan Skogås kom fyra förra året, säger HBMK-tränaren Niclas Rosengren.

Men tron lever förstås om en lyckad återkomst i Svenska Badmintonligan. Sex lag tar sig vidare till kvartsfinal. Och väl där kan allt hända.

– Vi går garanterat till kvartsfinal, där vi möjligen möter Skogås. Då får vi hoppas på en revansch, ler Rosengren.

Fler lokala sportnyheter hittar du här