Loui Eriksson gjorde självmål i premiären med sin nya klubb Vancouver. Arkivbild.

Mardrömsstart för Loui Eriksson

Loui Eriksson fick en mardrömsstart, med självmål, i sin första match med nya klubben Vancouver. Men när det såg som mörkast ut klev landsmannen Daniel Sedin fram och räddade poäng. För Ottawas Erik Karlsson gick det bättre, han avgjorde matchen mot Montreal på straff.

|

Det blev inte den start som Loui Eriksson hade hoppats på i premiärmatchen med Vancouver. Eriksson satte pucken i eget mål i mitten av den andra perioden. Trängd av motståndarlagets spelare skickade han pucken över planen rätt in i den egna kassen, som stod tom eftersom Vancouver hade tagit ut sin målvakt under en avvaktande utvisning.

- Det var maximalt oflyt för honom. Han hade tre Calgary-spelare på sig och skulle bara lägga tillbaka den till våra backar, men de hade precis åkt och bytt, säger lagkamraten Daniel Sedin till Aftonbladet.

Troy Brouwer i Calgary blev tillskriven målet, eftersom självmål formellt inte finns i ishockey. Resultatet 1–0 såg länge ut att stå sig, men med fyra minuter kvar av matchen klev Daniel Sedin fram och satte 1–1, framspelad av just Eriksson i numerärt överläge.

Matchen gick till förlängning som inte resulterade i några mål. Brandon Sutter avgjorde sedan för Vancouver på den sista straffen.

Karlsson avgjorde

Ottawas svenske stjärnback Erik Karlsson satte den avgörande straffen i hemmamatchen mot Montreal, som slutade 4–3. Karlsson valde ett snabbt skott i stället för att försöka dra målvakten.

- Att skjuta är allt jag klarar av numera när jag lägger straffar. Det där med att göra dragningar och finta bort målvakten höll jag på med under juniortiden, säger Erik Karlsson till Expressen.

Lagkaptenen, som utsågs till en av matchens bästa spelare, satte den avgörande straffen bakom Al Montoya, som vaktade målet då Carey Price drabbats av influensa.

Ottawa hade ledningen med 2–0 efter mål av Ryan Dzingel och Zack Smith i den första perioden, men Montreal kom ikapp och gick förbi med två mål av Jeff Petry och ett av Artturi Lehkonen.

När det bara var 2.33 kvar av matchen klev Tom Pyatt fram och fixade förlängningen, som blev mållös.

Vinst för Colorado

Matchen mellan Colorado och Dallas slutade med seger för Colorado med 6–5. Carl Söderberg satte Colorados 3–2-mål i den andra perioden. Den andre svensken i laget, Gabriel Landeskog, passade fem minuter senare fram till Nathan MacKinnon som drygade ut lagets ledning.

Nashvilles Viktor Arvidsson gjorde mål mot Chicago, framspelad av landsmannen Mattias Ekholm. Laget fick dock se sig besegrat med 3–5.