Äntligen på hemmaplan. Gandhi Boko har varit osynlig på hemmabanan förutom i samband med kvalloppet men under torsdagskvällen siktar han och tränaren Marcus Lindgren på en topplacering i Sprintermästaren.
Äntligen på hemmaplan. Gandhi Boko har varit osynlig på hemmabanan förutom i samband med kvalloppet men under torsdagskvällen siktar han och tränaren Marcus Lindgren på en topplacering i Sprintermästaren.

Marcus söker rätt balans till stora hemmahoppet

Marcus Lindgren har nosat på flera klassiska titlar och under torsdagen hoppas han att pusselbitarna faller på plats i Sprintermästaren för det främsta hemmahoppet Gandhi Boko.

ANNONS
|

– Visst är det en dröm som jag har att vinna på hemmaplan, säger Marcus Lindgren, som sedan sju år tillbaka är proffstränare i Halmstad.

I Kungapokalen på Åby i våras sprang Gandhi Boko hem en stark femteplats med mersmak, enligt tränaren. Diamanten vann finalen som i försöket fick stryk av Gandhi Boko.

– I spurten slog sig Gandhi Boko på framknäna och där försvann troligtvis en topplacering.

I torsdagens försök får Gandhi Boko främst mäta krafterna med Lutfi Kolgjinis Rajesh Face.

– Överlag en relativt bra lottning och jag läser försöket som det snabbaste och det kan ju senare påverka finalen, menar Marcus.

ANNONS

Spårlottningen har inte fallit favoriterna i smaken men Marcus slickade sig om munnen när Gandhi Boko fick spår sex.

– Ett önskespår för oss, hävdar tränaren.

Marcus hoppas nämligen på en snabb start från Gandhi Boko som inför säsongen utvecklats på många plan.

– Han har rätt mentalitet och trivs med att äta, träna och tävla. Exteriören ser bättre ut än vad jag såg hos honom som ettåring och där finns ett fantastiskt baksteg som verkligen flyter på.

Marcus bestämde sig flera veckor innan årspremiären för Sprintermästaren och Derbyt som säsongens stora mål. I genrepet på Solvalla blev det en tuff löpning och galopp i sista kurvan.

– Han gick barfota och blev helt enkelt ömfotad och vi har bestämt att göra ändringar i balanseringen, avslöjar Marcus.

Formeln till framgång stavas aluminiumskor och med rätt flyt i positionerna ligger en finalplats klart inom räckhåll. Johan Untersteiner har kört Gandhi Boko flest gånger men han har egentränad häst i loppet. För andra gången sitter landets senaste stjärnkusk Christoffer Eriksson bakom Gandi Boko.

– Som bäst har jag varit tvåa i en kriteriefinal och varit med några gånger tidigare i Sprintermästaren men nu är det på allvar, menar en fokuserad Marcus.

Följ travfesten på hallandsposten.se!

HP direktrapporterar från Sprintermästaren på Halmstadtravet under hela torsdagskvällen.

Följ tävlingarna lopp för lopp, få senaste nytt och exklusiva tips i sista stund från vår travexpert Thomas Engman.

Du kan även ställa frågor och chatta med reportrarna på plats.

Vi kör i gång klockan 17.00. Hallandsposten.se är adressen.

ANNONS