Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofia Arvidsson (till vänster) och Baharak Soleymani inledde 2021 på bästa sätt genom att vinna Swedish Padel Tour-premiären i Örebro, som var deras comeback efter ett längre tävlingsuppehåll. Bild: Privat
Sofia Arvidsson (till vänster) och Baharak Soleymani inledde 2021 på bästa sätt genom att vinna Swedish Padel Tour-premiären i Örebro, som var deras comeback efter ett längre tävlingsuppehåll. Bild: Privat

Mamma Arvidsson en vinnare direkt i tourcomebacken

Sofia Arvidsson är en vinnare igen.
Halmstadprofilen, som födde barn i somras, vann comebacken på Swedish Padel Tour i par med Baharak Soleymani.
– Det var nästan ett år sedan vi spelade ihop så det var stort. En bra start, säger hon.

Sofia Arvidsson, 37, blev mamma till Alexander i somras. Baharak Soleymani, 35, har samtidigt varit knäskadad.

Men i Örebro i helgen var landslagsduon tillbaka på banan i årspremiären av Swedish Padel Tour – och det blev seger direkt.

I finalen besegrades Åsa Eriksson och Rebecca Nielsen med 6–2, 6–3.

– Jag tycker att vi spelade ett bra förstaset. Sedan hamnade vi i underläge 0–3, men från 0–3 till 6–3 så gör vi kanske det bästa setet i turneringen, berättar Sofia Arvidsson och fortsätter:

– Vi sade till oss själva att nu får vi gå på bollen och bestämma där ute. Vi höjde tempot helt enkelt och då blev det lättare. Jag vet inte om det har med åldern att göra att man bara glömmer bort det ibland…

Efteråt var det känslosamt hos vinnarparet.

– Det var det. Baharak har varit skadad länge och verkligen fått kämpa sig tillbaka. Det har jag också, men på ett annat sätt. Det här betydde väldigt mycket för henne och det såg man. Kul att kunna vara med och bidra till den glädjen. Och jag är också glad, säger Sofia Arvidsson.

SPT-deltävlingen i Örebro var den första av fem i år. En nyhet är att vinnarna sammanlagt får ett wild card till världstourtävlingen i Malmö i höst.

– Det är klart att det hade varit roligt att få spela det på hemmaplan igen. Men vi tar en match i taget, säger Sofia Arvidsson.

– Även om vi vinner den här turneringen så känner jag att vi har flera nivåer till som vi kan ta fram.

Arvidsson har även den nya, penningstinna Euro Finans Invitational-touren att se fram emot. Starten har dock på grund av pandemin flyttats fram från mars till maj.

LÄS MER: Arvidsson och Larsson i ny penningstinn padeltour

LÄS MER: Sonen är Sofias och Simons nya guldklimp i livet

Fler lokala sportnyheter hittar du här