Barcelona målvakt Marc-Andre ter Stegen. Arkivbild.
Barcelona målvakt Marc-Andre ter Stegen. Arkivbild.

Målvakten vill att Barcelona dominerar

Målvakten Marc-André ter Stegens tankar inför returen: Barcelona ska dominera mot Manchester United.

ANNONS
|

Barcelona tänker inte spela med lågt positionsspel och hoppas att segern på Old Trafford är tillräcklig för att avancera till semifinal i Champions League.

Den spanska storklubben ska, enligt målvakten Marc-André ter Stegen, visa upp en överlägsen fotboll och öka på 1–0-ledningen från första mötet.

"Överlägsna"

- Vi vill inte bara försvara den utan vi vill visa att vi är överlägsna, säger han.

ANNONS

- Vi vill visa att vi är bättre än United och för att lyckas med det behöver vi vinna, och vi ska göra det på vårt sätt. Visst är det viktigt att hålla nollan men vi måste spela som vi brukar göra, och dominera.

Barcelona, som efter Champions League-segern 2014–2015 har förlorat tre raka kvartsfinaler i turneringen, räknar med att världsstjärnan Lionel Messi är tillbaka i spel, precis som flera av toppspelarna som vilade i det mållösa ligamötet med Huesca.

- Messi mår bra efter smällen som han fick och har inga bekymmer inför matchen, säger tränaren Ernesto Valverde.

"Få jobbet gjort"

För Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United verkar matchen, i alla fall enligt Marcus Rashford, handla om en inställningsfråga.

- Visst var det en tuff match men jag tycker vi hittade några hyggliga lägen, vi hade bara problem med att skapa några riktigt klara målchanser, säger anfallaren till klubbens webbplats.

ANNONS

- Vi måste gå in i matchen med positiva tankar och se till att få jobbet gjort.

Tränaren Ole Gunnar Solskjær, som får tillbaka Matteo Darmian, Nemanja Matic och Alexis Sánchez från skador, är delvis inne på ett liknande resonemang som Rashford.

- Vi måste göra mål. Oavsett om det är Romelu (Lukaku), Marcus (Rashford), Jesse (Lingard), Anthony (Martial) eller Alexis (Sánchez) som spelar, måste vi ha bra prestationer från dem. Från Paul (Pogba) också, från alla våra anfallsspelare, säger han till klubbens webbplats.

- Vi måste försvara oss men vi måste också ha det där lilla extra för att göra mål mot lag som det här.

ANNONS
TT-Reuters

Fakta: Så fortsätter Champions League

Kvartsfinalreturer, tisdagen: Juventus–Ajax (1–1 efter första mötet) och Barcelona–Manchester United (1–0). Onsdag: Porto–Liverpool (0–2) och Manchester City–Tottenham (0–1).

Semifinalerna – Tottenham/Manchester City–Ajax/Juventus och Manchester United/Barcelona–Liverpool/Porto – avgörs 30 april och 1 maj samt 7 och 8 maj.

Finalen spelas på Estadio Metropolitano i Madrid den 1 juni.

ANNONS