EM i sikte. Halmstadbon David Malmberg jagar i helgen en topplacering i EM i field target i Tyskland. 
EM i sikte. Halmstadbon David Malmberg jagar i helgen en topplacering i EM i field target i Tyskland. 

Malmberg vill bli bäste svensk i EM

Halmstadskytten David Malmberg gör i helgen sitt andra EM i field target. För två år sedan var han grön i sammanhanget, i år vill han bli bäste svensk i Marienberg, Tyskland.

ANNONS
|

– Jag är en betydligt bättre skytt än i EM Spanien 2015. Det är svårt att spekulera, men om jag får in ett flyt och bedömer avstånd och vind rätt, så kan jag bli bäste svensk och vara runt 40:e plats, säger Malmberg, som tillhör I16/Lv6.

Malmberg började för bara tre år sedan träna och tävla i den relativt nya luftvapensdisciplinen field target, där det gäller att, med luftgevär, skjuta ner små stålfigurer som är uppställda i naturen. Därefter gick det snabbt för svensken. Han gjorde för två år sedan EM-debut i Spanien och sköt sig i fjol till delad 58:e plats av över 200 deltagare i VM i Lissabon, Portugal.

ANNONS

– Det är alltid årets höjdpunkt att få åka utomlands med landslaget och ha trevligt med andra duktiga skyttar. Jag hoppas göra en bra tävling nu med och även bidra till laget, säger Malmberg.

Men även om han vill att det ska gå bra för laget i lagtävlingen, så siktar han även på att bli bäste svensk och knipa en bättre placering än i VM. Han var i fjol bara en poäng bakom landslagskollegan Fredrik Wessman, vilket han vill ta revansch för i Tyskland.

– Jag ska försöka bli bäste svensk. Det är mitt mål. Sedan är förstås nästa steg att bidra till laget. Jag hoppas att vi kan komma på en tiondeplats med laget, men vi kanske till och med kan komma ännu bättre än så, skrattar han.

Malmberg går in i mästerskapet på fredag och fortsätter skjuta på lördag och söndag. De skjuter 50 mål per dag, totalt 150 stycken.

ANNONS