New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddar ett skott av Carolinas Andrej Svetjnikov.
New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddar ett skott av Carolinas Andrej Svetjnikov.

Mållöst Rangers föll mot Carolina

New York Rangers förlorade mot Carolina i nattens enda match i NHL-ishockeyen. 0–3-förlusten är Rangers första förlust mot Carolina på hemmaplan sedan 2010.

ANNONS
|

Efter två mållösa perioder lyckades Warren Foegele efter ett snabbt anfall lyfta in pucken i Rangers mål knappt sju minuter in i tredje. Henrik Lundqvist i målet snuddade pucken med armen, men det räckte inte för att styra ut den.

Rangers lyckades inte bygga upp något anfallsspel av värde under återstående del av matchen. Vad som på pappret såg ut som en bra kvitteringsmöjlighet, ett powerplay när klockan stod på 14:20, resulterade inte i ett enda skott på mål och Carolina vann skotten i tredje med 15–7.

- Fruktansvärt. Jag vet inte, det är tufft. Det är inte så att vi inte jobbar hårt, men i bland måste man jobba smart och försöka att läsa matchen. Vi skapade inte tillräckligt offensivt. Vi var i deras zon mycket, men att komma in på mål... Jag vet inte, jag var inte där i dag, säger Rangers norske stjärna Mats Zuccarello till journalister efter matchen.

ANNONS

Få chanser

När Rangers lyfte ut Henrik Lundqvist blev det enda resultatet att Carolina gjorde ytterligare två mål.

- Det var två lag som spelade ganska stabil hockey, sammanfattar Henrik Lundqvist i omklädningsrummet.

Han konstaterar att Carolina försvarade sig bra.

- Vi hade några få chanser, men de gjorde ett ganska bra jobb, säger han.

Träffade hjältarna från 1994

Inför matchen firades 1994 års upplaga av Rangers, med Mark Messier i spetsen, som vann Stanley Cup. Spelarna från 1994 fick också träffa årets upplaga.

- Jag har vunnit VM med Sverige och det är en härlig känsla att ha åstadkommit något sådant som en grupp, säger Lundqvist.

En häftig upplevelse, tyckte Zuccarello, om att få träffa sina barndomshjältar.

ANNONS

- Det är en ära att ha dem här. Det är ganska irriterande att vi inte kunde ge dem en bättre föreställning, säger han.

TT

ANNONS