Maja Dahlqvist på fredagens träning inför världscuptävlingen i Falun.
Maja Dahlqvist på fredagens träning inför världscuptävlingen i Falun.

Maja Dahlqvist har fått en manager

Om Maja Dahlqvist tar sin första världscupseger – och dessutom på hemmaplan i Falun –stärker det ytterligare hennes marknadsvärde bland sponsorerna. Det ska hennes nye manager Keith Karlsson se till.

ANNONS
|

Det har varit en makalös säsong för Maja Dahlqvist, som gått från att vara B-landslagsåkare till att bli världsmästare. Och nu kan hennes succésäsong trygga ekonomin. Det ska hennes manager Keith Karlsson se till. Han har tidigare hjälpt en rad svenska idrottsprofiler. Nu är det dags för Maja Dahlqvist.

- Vi tog kontakt med varandra i fjol, men först nu händer det något. Det är ju mycket lättare för honom att göra något om man har resultat, säger Maja Dahlqvist.

ANNONS

"Viktigast att fokusera på skidåkningen"

Det har verkligen denna dalkulla, som i vinter kommit på pallen i fem av sju sprintlopp och dessutom tagit VM-guld i sprintstafett tillsammans med Stina Nilsson, gjort.

Maja Dahlqvist berättar att hon och Keith Karlsson redan har haft samtal efter VM.

- Men det är viktigast att jag fokuserar på skidåkningen. Jag gör det som jag är bäst på och han gör det han är bäst på. Men han håller på att jobba för fullt. Folk har hört av sig.

"Colt att ta sin första seger i Falun"

Samtidigt är Maja Dahlqvist tydlig med att hon vill fokusera på skidåkningen. Det andra handlar om att få en ekonomisk trygghet.

- Man måste ha pengar för att kunna överleva. Men det är ändå prio två. Först är det skidåkningen, säger Maja Dahlqvist, som nu siktar på att vinna sin första världscupseger någonsin. En dröm är att få göra det hemma i Falun.

ANNONS

- En seger skulle betyda sjukt mycket. Det skulle vara coolt att kunna ta sin första seger här i Falun. Det är häftigt om man tänker på, samtidigt som man inte får spinna i väg och tänka för mycket på det.

TT: Hur är formen?

- Den är bra. I Drammen gjorde jag ett taktiskt misstag som gjorde att jag åkte ut. Men jag var aldrig trött.

TT

Fakta: Maja Dahlqvist

Ålder: 24

Bor: Falun

Uppväxt: Borlänge

Klubb: Falun-Borlänge SK

ANNONS