Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Magnusson i ledning inför andra SM-dagen

SM i folkbåt är igång. LDSS-seglaren Lennart Magnusson imponerade under torsdagen och tog ledningen i tävlingen i Halmstad. Han seglar för sin första SM-medalj i karriären.

– Vi har samma mål som alla andra. Vi vill vinna, men det är väldigt många duktiga seglare. Det gick dock bra nu, så vi får köra vidare på det, säger Magnusson. 

Det var Göteborgseglaren Lennart Magnusson och hans kompanjoner Gustaf Magnusson och Mats Brodefors, som inledde bäst under mästerskapets första tävlingsdag i Laholmsbukten i Halmstad. De knep en andraplats i första racet, men tappade i andra efter ett par taktiska misstag till en 14:e plats. 

– Det var en väldigt svår första segling. Vi trimmade dock hela tiden och ledde, men hamnade i en svår vindvåg och tappade ledningen, säger Magnusson och fortsätter:

– I andra hade vi inte rätt trim på båten. Vi fick ändra på segeltrimmet under racet, vilket gjorde att vi tappade.

Men Magnusson och compani avslutade med flaggan i topp och fick, efter en seger i sista racet, gå på After Sail med ledning inför fredagens andra omgång. 

– Det är kul att det gick bra under första dagen, så nu får vi åka hem till hotellet och vila upp oss och ta nya tag, säger han. 

För Halmstads Segelsällskap gick det också bra under mästerskapets första dag. Folke Berntson imponerade mest av de lokala deltagarna med en 13:e plats, åtta av de svenska deltagarna, då de utländska deltagarnas resultat räknas bort i mästerskapet. Han seglade i mål på 8:e, 25:e och 15:e plats i racen. 

– Vi fick väl till det, hittade vindvriden och hade lite tur. Vi är mest en besättning, som snickrat ihop oss inför det här. Det märks, men är väldigt roligt, säger Berntson. 

Och visst är målet att lyfta lite i resultatlistan, även om det finns mycket att hålla koll på som en del av arrangörsföreningen. 

– Vi har mest som mål att vara med. Vi är ju även arrangörer, vilket gör att man har huvudet på många ställen. Det gör ibland att man tappar koncentrationen, men visst är det klart att vi strävar efter att komma bättre, säger han. 

Utöver Berntssons båt finns ytterligare sex lokala båtar med i mästerskapet. De hamnade dock en bit längre ned på resultatlistan, där 33 båtar deltar i tävlingen. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!