Magnus Andersson går sin största match i karriären i Bangkok under fredagen.
Magnus Andersson går sin största match i karriären i Bangkok under fredagen. Bild: Johan Persson

Magnus Andersson: ”Det är den största titeln du kan vinna”

På fredag går Magnus Andersson en match om den mest åtråvärda titeln i thaiboxningsvärlden. Motståndare? Den regerande världsmästaren.
– Det skulle betyda allt i världen för mig, säger fajtern från Halmstad.

ANNONS
|

Magnus Andersson, även kallad Crazy Viking, har tagit sig till de högsta höjderna i kickboxningsvärlden de senaste åren.

I augusti förra året vann han matchen om världsmästarbältet i Lion Fight Superweltervikt i Göteborg genom att besegra thailändaren Petchsanguan Sor. Thanasit.

Nu väntar en ännu större utmaning. På fredag går den 26-årige Halmstadfajtern sin hittills största match när han möter den regerande världsmästaren i fjädervikt Petchmorakot Petchyindee om världsmästartiteln i organisationen ONE. Det är, tillsammans med UFC, den största kampsportsorganisationen i världen.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Det skulle betyda hela världen för mig. Det är den största titeln du kan vinna i hela sporten, säger Magnus Andersson till ONE:s hemsida.

ANNONS

Tuff motståndare för Magnus Andersson

Motståndaren Petchmorakot Petchyindee har vunnit imponerande 161 matcher och har bara två förluster på 198 matcher i Muay Thai och kickboxning. Magnus Andersson vet att det är en tuff motståndare som väntar.

– Jag vet att han är en väldigt lurig fajter och väldigt starkt. Han är lång och jag vet att han har en väldigt bra vänstersida. Hans vänsterslag och vänsterspark är väldigt kraftfulla.

Magnus Andersson har en liten fördel i att han är fyra centimeter längre än sin motståndare.

– Jag vill undvika kraften i hans sparkar och jag kan kontra och få bra vinklar för boxning eller för att använda mina armbågar. Det är så jag ser fajten framför mig, men det kommer bli en rejäl kamp.

LÄS MER:Halmstadfajtern Andersson världsmästare i thaiboxning

LÄS MER:”Crazy Viking” fajtas i stor gala i Las Vegas

ANNONS