Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Mångsidiga atleter trivdes i Tylösand

Först simning i havet. Sedan löpning bland lyxvillor och golfbanor. Fjärde upplagan av Tylösand Aquathlon & Swim lockade både elit och motionärer.

Lagom till masstarten klockan 10 på lördagsförmiddagen tittade även solen fram över den populära sandstranden och de 130 deltagarna.

Aquathlon är som triathlon fast utan cykelsträckan. De allra vassaste tjejerna och killarna simmade två kilometer och sprang sedan ett halvmaraton, 21 kilometer.

Lovisa Winlöf, Triathlon Väst, och Eric Johansson, Twin Peaks Triathlon, vann huvudklasserna. Johansson behövde en timme och 53 minuter på sig – vilket ses som mycket bra i sammanhanget – och Winlöf 2.18.

Johan Skogmalm från Team Triathlon & Multisport i Halmstad sprang in som trea i klassen som bestod av 400 meter simning och sju kilometer löpning. Hans tid: 39 minuter och sju sekunder.

– Det var lite tungt på simningen, men löpningen gick bättre. Perfekt väder, säger Skogmalm till HP.

Han tilltalas av mångsidigheten i tävlingsformen:

– Jag tycker att kombinationen är skoj – att inte bara springa utan att få kombinera. Det tycker jag har sin tjusning.

I Swim-delen av tävlingen, som enbart omfattade två kilometer simning, möttes svensk och halländsk simsports dåtid och framtid.

Peter Pettersson, OS-simmare i Montreal 1976, tog sig i mål som tvåa.

Vann gjorde Julius Gustavsson, den 15-årige förre Laxensimmaren (numera i Täby) som nyligen kammade hem sju medaljer under ungdoms-SM i bassäng.

Nu handlade det om öppet vatten.

– Det kändes bara riktigt roligt, men det var lite kallt i början. Jag har aldrig varit med här innan, förklarade Gustavsson i speakerintervjun.

Tävlingen avslutades med tre barnaquathlon för 4–13-åringar.

Komplett resultatlista (extern länk)

Fler lokala sportnyheter hittar du här