Frölundas Ryan Lasch mot Brynäs målvakt David Rautio under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Brynäs i Scandinavium.

Målvakternas match när Frölunda vann

Det var målvaktarnas match i Scandinavium. Frölundas Johan Gustavsson mot Brynäs David Rautio. Till slut var det David Rautio som fick ge sig och Frölunda kunde plocka hem två poäng efter förlängning.

|

Det stod 0–0 vid full tid efter gigantiska målvaktsinsatser. Kanske var det symptomatiskt att just en målvakt skulle komma att avgöra bataljen. Efter 1.12 av förlängningen fällde Brynäs målvakt David Rautio Frölundas Tim Söderlund. Och med fyra mot tre kunde Frölundas Patrick Carlsson spräcka nollan och ge segern till hemmalaget.

Ett revanschsuget Frölunda kom ut till spel efter två raka förluster. Det var full fart framåt från första nedsläpp. Göteborgarna kunde rada upp högkvalitativa målchanser.

- Vi har fått fart på oss. Vi är nöjda med första perioden men det hade varit kul med ledning, säger Mats Rosseli Olsen till C More i periodpausen.

Lasch fri

Men ett pånyttfött Brynäs stod emot bra. Och inte minst Jesper Boqvist drog upp kontring på kontring.

Publiken i Scandinavium höll andan när målkungen Ryan Lasch efter drygt fem minuter kom fri med Brynäsmålvakten David Rautio, men tacklades in i målramen av Niclas Lundgren och blev liggandes. Men han kunde resa sig och var snart tillbaka i spel.

Andra perioden inleddes i samma rasande tempo men flera utvisningar gjorde att matchen tappade tempo. Frölunda fortsatte att glänsa i boxplay. På 38 minuter och 13 sekunder under de sex senaste matcherna har de bara släppt in ett mål. Med det är de för närvarande bäst på numerärt underläge i hela SHL.

Infernaliskt tempo

I tredje perioden fortsatte matchen i ett infernaliskt tempo. Spelet böljade fram och tillbaka och de 9031 personerna i publiken fick definitivt valuta för pengarna även om det var mållöst efter fulltid.

Det var de båda målvakterna som stod i centrum och radade upp räddningar. Båda lagen var så pass skottvilliga att när slutsignalen ljöd hade Rautio räddat 25 skott och Johan Gustavsson 29. Men till slut var det alltså David Rautio som fick ge sig och Frölunda kunde komma tillbaka efter två raka förluster.

För Brynäs betyder resultatet ändå att de förlänger en svit. Gävlelaget har tagit poäng i alla sex matcher sedan klubben bytte tränare och lät Magnus Sundquist ta över rodret.