Sirius Shkodran Maholli firar ett av sina två mål mot Hammarby i matchen som slutade 3–3.

Målrikt och oavgjort för Hammarby och Sirius

Sander Svendsen och Shkodran Maholli gjorde två mål vardera när Hammarby och Sirius delade på poängen (3–3) i det allsvenska mötet i Stockholm.

|

Det var två lag som inte hade särskilt mycket att spela för som möttes i ett kylslaget Stockholm. De allsvenska kontrakten var i praktiken säkrade och Europaspel utom räckhåll för tabellnian Sirius och elvan Hammarby.

Publiken höll sig varm genom många målfiranden. Först var det hemmalagets supportrar som värmdes av Jiloan Hamads och Sander Svendsens mål i 16:e respektive 22:a minuten. Båda gångerna var det Birkir Már Saevarsson som kom fram på högerkanten och slog inläggen.

Maholli bakom alla tre

Sirius tog för sig allt mer ju längre första halvlek led och reduceringen kom i den 34:e minuten. Maholli hamnade fri vid högra stolpen, efter en hörna, och bredsidade in 1–2 efter en nickskarv från Christer Gustafsson.

Tio minuter in i den andra halvleken slog Maholli inlägget till Johan Andersson som satte 2–3. Sex minuter senare gjorde Maholli sitt andra mål för kvällen, hans sjätte i allsvenskan i år, när han återigen fick bollen nära högra stolpen efter en hörna.

- Det var en helt okej match för egen del, säger Maholli, med ett stort leende, till C More.

Han var dock besviken över att Sirius tappade sin 3–2-ledning.

- Vi hade också flera bra lägen till 4–2. Men en poäng är okej ändå, säger Maholli.

"Viktigt mål"

Sander Svendsen räddade poängen för Hammarby med ett välriktat skott i det högra krysset i den 85:e minuten. I och med den poängen är Hammarby även i teorin klart för spel i allsvenskan nästa säsong.

- Det var ett viktigt mål eftersom det gav oss poängen. Men vi skulle ha vunnit, vi får inte ge dem chans på chans i början av andra halvlek, det var två enkla mål, säger Svendsen.