Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgården var mållöst i den första halvleken mot IFK Norrköping. Ändå fick publiken jubla för mål – på storbildsskärmen.

Måljubel på Tele2 arena – i hockey

Det var inte bara det faktum att Djurgården tog emot IFK Norrköping som serieledare i allsvenskan som gjorde torsdagskvällen speciell för hemmafansen på Tele2 arena.

Så fort den första halvleken var färdigspelad fick de anlända nämligen skifta fokus – från fotboll till hockey.

Precis som Djurgården hade utlovat på förhand startades på storbildsskärmen C Mores direktsändning av SM-finalen mellan Djurgården och Frölunda som hade nedsläpp klockan 19.30 i Göteborg.

En krock som kan ses som ett angenämt problem för en förening med lag representerade i Sveriges två största sporter – men resultatmässigt var det inledningsvis inte mycket att jubla över för Djurgården.

I fotbollen hade Simon Skrabb gett IFK Norrköping ledningen i den 40:e minuten.

Och när väl ishockeyn kom igång var ställningen 1–0 till Frölunda.

Men sedan fick Djurgårdsfansen skäl att glädja sig. Detta när Olle Alsing kvitterade för stockholmarna, och skapade något så unikt som ett högt måljubel på Tele2 arena – orsakat av ett hockeymål i Göteborg.

Det tog sin tid men till slut blev det även mål för Djurgårdens fotbollslag. Erik Berg kvitterade till 1–1 mot IFK Norrköping i den 91:a minuten och ordnade ett kryss.