Lynn inleder på andra sidan klotet

Lynn Carlsson inleder årets säsong på varmare breddgrader. - Det ser ut att bli ett bra startfält. Jag tror det kan bli en riktigt bra tävling, säger hon.

ANNONS
|

Vid lunchtid i fredags åkte Lynn Carlsson iväg till Australien. Där väntar golfproffsets första tävling den här säsongen. Mellan 25-28 februari avgörs Ladies Masters på Royal Pines Resort i Benowa - i 30 gradig värme.

- Det går en annan tävling i Australien just nu som jag har koll på och det ser ut som om spelarna går omkring i pikétröjor i solen, säger Lynn när HN når henne dagen före avresan.

Att spela på andra kontinenter är inga konstigheter för Lynn Carlsson. Faktum är att i fjol tävlade hon bara i Europa fyra gånger på hela året, bland annat i Helsingborg Open.

ANNONS

- Det blir mer och mer över hela världen, förutom i USA, och det beror väl på finansläget i Europa just nu, förklarar Carlsson.

Det är främst resorna som är största skillnaden.

De blir längre.

- Den här gången blir det en 25-timmars resa ner, så tidsskillnaden blir ju större ju längre bort man kommer, men just när tävlingen väl sätter igång ser det likadant ut.

Lynn flög från Kastrup till Brisbane och gjorde där emellan ett tre timmar långt stopp i Dubai. Hon är dock van att vara på resande fot och lider inte av någon flygrädsla.

- Nej, absolut inte. Jag har lätt att hoppa på ett flyg och känna att jag kan koppla av. Behöver jag sova så är det inga problem. Största utmaningen är att hålla reda på tidszonerna när man sitter där ovanför molnen.

När debutsäsongen var över i oktober tog Lynn Carlsson ett brejk från golfen på nästan två veckor. Hon fick feber och blev sängliggande. Med undantag för läger i både Thailand och USA har hon pausat för att bland annat vila upp sin överbelastade axel.

Det är i själva golfsvingen som smärtan har känts.

- Men jag har inte känt något när jag varit på gymmet eller till vardags. Jag har varit rätt förskonad ändå och kunnat köra puttning, chippning och slag upp till 110 meter. Det kunde ha varit mycket värre.

ANNONS

Lynn säger att hon varit smärtfri i axeln sedan tre veckor tillbaka.

- Jag har kunnat träna på som jag vill, med fulla slag. Det känns skönt att jag kan lita på det till 110 procent, och med lite värme tror jag det kommer göra ännu mer gott för axeln.

Har du lärt dig lyssna på kroppen?

- Det är något man sätts på prov på varje dag, att hitta en bra balans. Den skadan kom plötsligt och var svår att förutse, men det är klart man kan gå tillbaka och kolla på hur det sett ut med träningsmängd...

Vad blir målsättningen i Ladies Masters?

- Det är ju första tävlingen för säsongen så det gäller att komma in i sina rutiner och göra en bra vecka. Att slå om fokus till att det är tävling. Jag går ju igenom en process och vill spela så bra jag kan, sen får man se hur långt det räcker.

Plats: Royal Pines Resort i Besowa, Queensland

Tid: 25-28 februari.

Prissumma: 250000 euro.

Svenska deltagare: Camilla Lennarth, Maria McBride, Isabella Ramsay, Lynn Carlsson och Louise Stahle.

ANNONS