Lynn Carlsson.
Lynn Carlsson.

Lynn Carlsson får spela vidare på Europatouren

Lynn Carlsson hade förhoppningar om en topplacering på Europatouren i Dubai. Men Ringenässpelaren fick nöja sig med en delad 19:e plats efter tuffa förhållanden.

ANNONS
|

Lynn Carlsson gick på lördagen ut för sista rundan i Dubai Masters. Då låg hon på tre under par och jagade en topplacering.

Men några timmar senare kunde hon konstatera fyra bogey, två birdies och totalt två över par för dagen. Därmed slutade hon på ett slag under par.

Tidningen sökte Lynn Carlsson för en kommentar och fick svar via mail. Hennes telefon hade lagt av i Dubai.

”Det var en tuffare dag rent vädermässigt då vinden hade tilltagit ännu mer än dag två”,skriver hon.

Det gjorde att Lynn hade det besvärligt att nå green och därmed gav hon sig själv få birdiechanser.

ANNONS

”Kanske inte den scoren jag hade siktat mot men att få avsluta ronden och hela säsongen 2016 med birdie på hål 18 var väldigt roligt”.

Det gjorde att hon tappade i resultatlistan och sjönk ner till en delad 19:e plats. Men ändå en av hennes främsta insatser för året.

Och helt lottlös reser hon inte hem från Dubai. Hon belönades med 7375 euro i prispengar, runt 70 000 svenska kronor.

Tävlingen var den sista för året. Nu väntar först vila och sedan träning på hemmaplan innan Lynn Carlsson tar nya tag till nästa år och vidare spel på Europatouren.

”Jag slutar på en 57:e plats på årets ranking på LET och får behålla mitt kort till säsongen 2017 vilket såklart känns väldigt skönt. Det har varit ett år med många nya erfarenheter och jag har lärt mig mer och mer för varje tävling som gått”, skriver Lynn.

ANNONS