Lushtaku väljer spel i Habo nästa säsong

Dardan Lushtaku väljer att flytta hem till Sverige. Landslagsspelaren kommer nästa säsong att spela för Habo WK 87.

ANNONS
|
Dardan Lushtaku flytter hem till Sverige för spel i Habo.
Dardan Lushtaku flytter hem till Sverige för spel i Habo. Bild: Jari Välitalo

Den 26-åriga Hylteprodukten, som förra säsongen spelade i polska klubben Jastrzebski Wegiel, flyttar nästa säsong tillbaka till Sverige för spel i Habo Wolley. Lushtaku har under de senaste åren tappat motivationen för volleybollen och i Habo hoppas han kunna få en nytändning. Han kommer även att byta position, från passare till spiker.

– Jag funderade väldigt länge på att ta ledigt från volleybollen i ett år för att få tillbaka motivationen men jag kunde inte se mig själv vara utan volleyboll så länge så därför blir det ett postitionsbyte, säger Dardan Lushtaku till klubbens hemsida.

Lushtakus nya tränare, Per Åkerstedt, är glad över det nyförvärvet och hoppas att han ska hitta rätt i den nya positionen.

ANNONS

– Han är helt outstanding i Sverige som passare, men han ville ha ett break från passare. Vi hoppas att han ska hitta rätt här i Habo och tycka att det är kul med volleyboll igen, säger Per Åkerstedt.

Kontraktet, som är skrivet på 1 år, innebär också att Dardan kommer att hjälpa till som ungdomstränare i klubben.

– Jag vet att många unga spelare har drömmar om att spela i någon toppliga ute i Europa och jag vill verkligen hjälpa dem att förverkliga dessa drömmar, säger Dardan Lushtaku.

ANNONS