New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist hade en tung kväll mot Boston.
New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist hade en tung kväll mot Boston.

Lundqvist utbytt igen när Rangers föll

Boston krossade New York Rangers med 6–1 i NHL-ishockeyn. Rangersmålvakten Henrik Lundqvist byttes ut för tredje gången på två veckor.

ANNONS
|

NY Rangers har förlorat sju av de senaste åtta matcherna.

- Jag vet inte om vi har vad som krävs för att ta oss ur det här. Vi har inget självförtroende alls och är ju inte ens nära mot de bra lagen just nu, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet efter matchen.

ANNONS

Lundqvist själv fick lämna målburen i hemmaarenan Madison Square Garden efter att ha släppt in fyra mål på sexton skott. Han spelade drygt 27 minuter.

In kom Ondrej Pavelec men han kunde inte stoppa Boston.

- Det var verkligen inte snyggt i tredje, men Pavelec gjorde det bra. Själv tyckte jag det kändes helt okej i början, jag gjorde en bra match i Dallas senast och spann vidare på det. Men så begick vi några enkla misstag och släppte in dem i matchen och då blir även jag lite för passiv, säger han till Aftonbladet.

Bostons reservmålvakt Anton Khudobin stoppade sin tur 21 skott.

- Under första perioden var vår målvakt utmärkt, säger tränaren Bruce Cassidy i intervjuer efteråt.

För Boston – som vann för nionde gången på elva matcher – gjorde Patrice Bergeron två mål.

ANNONS

Toronto besegrade Nashville med 3–2, men det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt.

Toronto hade en 2–0-ledning när Nashville började komma ifatt. Först gjorde Colton Sissons mål med assist av Pontus Åberg, därefter kvitterade Viktor Arvidsson. Det var svenskens 18:e mål för säsongen. Men i straffläggningen räddades hans puck av Torontomålvakten Frederik Andersen. James van Riemsdyk satte den avgörande pucken för Toronto.

TT

ANNONS