Chicagos David Kampf framför målet med Rangers Henrik Lundqvist.
Chicagos David Kampf framför målet med Rangers Henrik Lundqvist.

Lundqvist nådde ännu en milstolpe

Henrik Lundqvist och hans New York Rangers tog hem segern i NHL-matchen mot Chicago med 4–3. I och med vinsten klättrar den svenske stjärnmålvakten till en delad sjätteplats på listan över målvakter som vunnit flest NHL-matcher.

ANNONS
|

Henrik Lundqvist räddade 24 av 27 skott i hemmamatchen som tog honom till 445 vinstmatcher i NHL, av 839 spelade. Det är lika många vinstmatcher som legendaren Terry Sawchuk hann med under sin karriär som räckte över 21 säsonger, fram till 1970.

Lundqvist säger efter matchen att han är stolt varje gång han når en milstolpe och är glad att spela i ett lag som låter honom spela så många matcher

- Det är en ära att vara med där uppe. Jag kommer närmare och närmare och har redan passerat namn som betydde mycket för mig när jag växte upp, så det är en väldigt cool känsla, säger han

ANNONS

För att nå nästa milstolpe i segerstatistiken, en delad femteplats, behöver Lundqvist ytterligare nio vinster. Då når han samma antal segrar som Curtis Joseph, som slutade 2009.

Mika Zibanejad gjorde Rangers 4–2-mål i tomt mål när 18 sekunder var kvar av matchen.

På den korta tid som var kvar hann Chicagos Dominik Kahun putsa slutresultatet till 4–3, bara två sekunder innan slutsignalen ljöd.

Chicagos Erik Gustafsson noterades för en assist, när Alex DeBrincat gjorde 2–3 i början av tredje perioden.

TT

ANNONS