Henrik Lundqvist storspelade när hans New York Rangers vann på övertid mot Tampa Bay Lightning.

Lundqvist efter segern: "En kul match"

Henrik Lundqvists New York Rangers tog hem segern med 2–1 efter förlängning i NHL-matchen mot Tampa Bay. Samtidigt var det svensk målfest i Colorados 5–3-seger mot Carolina.

|

Det är första gången den här säsongen som Rangers vinner två matcher i rad. Segern för bortalaget kom med JT Millers mål drygt en minut in i förlängningen, där stjärnmålvakten Henrik Lundqvist även noterades för en assist.

Lundqvist räddade 27 av 28 skott på mål i matchen som gav hans 409:e seger i NHL.

- Det viktigaste inför den här matchen var att ha kontroll på deras bästa killar och vi gjorde ett riktigt bra jobb. Det var en kul match att spela. Vi följde vår plan, den måste vi fokusera på, säger han till AP.

Lundqvist utsågs till en av matchens bästa spelare.

Svenskt målkalas

I samma match blev det också ett "kärt" Örnsköldsviksåterseende när ett slagsmål bröt ut bakom Tampas mål.Tampabacken Victor Hedman och Rangers norrman Mats Zuccarello, som båda tidigare spelat i Modo, råkade i luven på varandra.

På annan ort blev det inte mindre än fem svenskmål när Colorado vann över Carolina med 5–3. Fyra av dem kom redan i första perioden.

Victor Rask och Elias Lindholm gjorde Carolinamålen och Carl Söderberg en av Coloradokassarna.

Gladast svenskmålskytt av dem alla i förstaperioden var nog Coloradobacken Patrik Nemeth, som i sin 118:e NHL-match till slut också fick göra sitt första mål.

"Länge sedan"

- Att få segern var det mest viktiga, även om det var alltför länge sedan jag gjorde mål. Men min roll här är defensiv och det är det viktigaste. Sedan är det ju fantastiskt kul att få göra mål, sade Nemeth till klubbens hemsida efter matchen.

Hans lagkamrat Gabriel Landeskog blev i den andra perioden svensk nummer fem i målprotokollet.

Det kunde dock ha blivit många fler mål åt andra hållet i matchen om det inte vore för Coloradomålvakten Semyon Varlamov. 57 räddningar var hans högsta notering i NHL-karriären, och ett skapligt styrkebesked inför Colorados två matcher i Stockholm och Globen nästa helg.

- "Varly" var fantastisk för oss. Vi kan spela mycket bättre än så här men som tur var fick vi segern, sade Carl Söderberg till AP.