Robin Lehner räddar ett skott från Jesper Fast.

Lundqvist efter förlust: Det som gör mest ont

Rangers Henrik Lundqvist och Islanders Robin Lehner vaktade varsin målbur i ett jämnt New York-derby i NHL-ishockeyn. Till slut stod Lehner som segrare med 4–3.

|

Det var en jämn match som New York-lagen bjöd upp till. När Jesper Fast kvitterade för Rangers i tredje perioden till 3–3 såg det ut som att Rangers hade segervittring och tvingade Lehner till flera akrobatiska räddningar.

Islanders lyckades inte få mer än ett skott på mål i tredje perioden. Men det räckte. Med en och en halv minut kvar av matchen slog Josh Bailey till med ett direktskott efter en fin framspelning av Cal Clutterbuck.

Lundqvist såg chanslös ut, men tog ändå på sig en del av skulden när han svarade på frågor från journalister efter matchen

- Det kändes som att jag kanske hade kunnat läsa det bättre och täckt med kroppen, säger han.

Möts på lördag

Rangers har inte vunnit någon match i år och har en bit kvar till slutspelsplats. Det känns värre än att förlora mot New York-rivalen, enligt Lundqvist.

- Vi behöver poäng, det är det som gör mest ont nu, säger Lundqvist, som tycker att Rangers ändå spelade bra:

- Vi hade ett bra läge att vinna matchen. Jag vet inte vad jag ska säga.

De båda lagen möts igen redan på lördag.

Lundqvist klev i och med matchen upp på delad tolfte plats på målvaktslistan över flest spelade matcher i ligan, med sin 837:e NHL-match.

Nilssons fina start

En tredje svensk NHL-målvakt var i fokus. Anders Nilsson, som för en vecka sedan lämnade Vancouver för Ottawa, har fått en kanonstart i nya klubben. Det blev visserligen förlust i första matchen mot Carolina, men nu har Nilsson varit 97-procentig i räddningsprocent i två matcher som laget också vunnit. Mot Anaheim räddade han 32 av 33 skott och mot Los Angeles räddade han 33 av 34 skott när Ottawa vann med 4–1.

Desto sämre gick det för Nilssons förra svenska målvaktskollega i Vancouver, Jacob Markström. Han räddade bara 18 av 22 skott och Vancouver förlorade med 3–4 efter förlängning mot Arizona.