Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luleås Emil Larsson firas efter sitt 1–0-mål borta mot Örebro.

Lundeström tillbaka: "Jag ska ta SM-guld"

Supertalangen Isac Lundeström var tillbaka i förra säsongens succékedja. Och trion producerade direkt när Luleå vann med 2–1 borta mot Örebro i SHL-ishockeyn.

I torsdags fick Isac Lundeström, 19, nöja sig med att sitta på läktaren och se när Luleå hemmabesegrade Örebro, då låneövergången från NHL-klubben Anaheim hade dragit ut på tiden.

Men i sista stund inför lördagens returmöte i Örebro blev han spelklar för Luleå, där tanken är att han ska slutföra SHL-säsongen.

- Det är skönt att vara tillbaka. Det har varit lite jobbigt mentalt när man har bott på hotell nästan ett halvår där borta och med mycket flygande fram och tillbaka, så det är skönt att få landa lite och få komma hem och träffa nära och kära och allt sådant där, säger Isac Lundeström som hann spela 15 NHL-matcher den här säsongen.

Tillbaka i succékedjan

Och i sin comeback i Luleåtröjan var han tillbaka i förra säsongens succékedja som i fjol bidrog med totalt 73 poäng. Isac Lundeström tog Mattias Guters plats i tredjekedjan och Emil Larsson, som tidigare har spelat center, blev ytterforward tillsammans med Einar Emanuelsson.

- Vi tänker hockey på samma sätt och hade kemin förra året, så troligtvis kan vi bygga på det och göra en ännu bättre avslutande säsong nu, säger Isac Lundeström.

Efter 13 minuter inledde också kedjan målskyttet när Emanuelsson fick loss pucken från sarghörnet och spelade fram till Larsson som i sin tur dundrade upp pucken i krysset bakom Stefan Steen i Örebromålet.

- Det är skönt att vi får göra ett mål direkt. Förra året hade vi också bra matcher mot Örebro borta. Jag gillar att spela här.

Första utvisningen

Knappt fem minuter in i andra perioden fick Einar Emanuelsson sätta sig i utvisningsbåset för första gången i sin SHL-karriär - trots att han har spelat 111 matcher i ligan. I powerplay kvitterade sedan Örebros Nick Ebert när han tryckte in pucken stenhårt från backposition.

- Det var en onödig utvisning och det är tråkigt att de gör mål på min första i SHL. Men det är ändå skönt att jag har tagit den nu, för att slippa det där snacket framöver, sade Einar Emanuelsson till C More i periodpausen.

Utvisningen blev trots allt inte matchavgörande. Efter tre minuter av tredje perioden återtog Luleå ledningen när förre Örebrospelaren Daniel Sondell satte 2-1 i vänstra krysset från blå.

Serieledaren från Norrbotten höll sedan undan och tog andra raka segern mot Örebro inom loppet av lika många dygn.