Luleå jublar efter en seger tidigare i höst. Arkivbild.
Luleå jublar efter en seger tidigare i höst. Arkivbild.

Luleå slog nytt publikrekord i SDHL

6 220 personer valde att gå och se Luleå mot AIK i Coop Norrbotten arena under fredagskvällen. Det innebär ett nytt publikrekord i SDHL – med råge.

ANNONS
|

Inför matchen hade föreningen kampanjat under namnet "rekordmatchen" för att slå Linköpings tidigare rekord från november 2017, då matchen mot HV71 lockade 5128 åskådare till Saab arena.

- Det tidiga rekordet var ganska högt. Men jag vet också vilken stad som vi bor och lever i, så jag är inte förvånad över att det kommer så mycket folk och att vi har en fantastisk uppbackning, säger Luleås forward Emma Nordin i en intervju på klubbens webbplats.

ANNONS

"Är väldigt känslosamt"

Luleå som inför matchen låg femma i tabellen såg ut att direkt få en skjuts av den höga publiksiffran. Redan efter tio minuter stod det 3–0 för hemmalaget, ett resultat som stod sig fram till den första periodens slut.

- Man går ju lite på rus tycker jag. Det syntes ganska tydligt mellan första och andra perioden. Jag tyckte att vi hanterade situationen väldigt bra eftersom det inte är varje dag man spelar inför så mycket folk, säger tvåmålsskytten Nordin.

AIK reducerade till 3–1 i den andra perioden innan hemmalagets Linn Peterson fastställde slutresultatet till 4–1 i tredje perioden.

- Det är väldigt känslosamt. Jag vet inte vad mer man kan säga än att det är helt fantastiskt. Fansen har stått 10-, 20-, 30-, 40-tals timmar för att fixa tifo som är helt fantastiskt. Jag vet inte hur mycket klubben internt har jobbat för att marknadsföra, sponsorer som ställer upp, jag är bara sjukt ödmjuk och tacksam, säger Nordin.

ANNONS

Men redan nästa helg kan rekordet komma att slås. HV71:s damlag firar 10 år och hoppas då på att slå Luleås färska publikrekord i hemmamatchen mot SDE.

Linköping och Modo vann

Modo låg under med 1–2 efter den första perioden hemma mot Leksand. Men i mittperioden ökade hemmalaget på takten och gjorde hela fem mål. Modo vann till slut med 7–4.

Seriens målgladaste lag – Linköping – vann med 6–0 hemma mot jumbon Göteborg.

TT

ANNONS