Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luleå fick fira efter 3–1-segern mot Frölunda.

Luleå tog sjätte raka – hänger på Färjestad

Luleå har seriens starkaste defensiv – det visade man prov på ännu en gång i toppmötet mot Frölunda när laget vann med 3–1. Segern var norrbottningarnas sjätte raka och nu har Luleå lika många poäng som ettan Färjestad.

I Luleå ställdes två formstarka lag mot varandra: Luleå kom från fem raka segrar, Frölunda hade fyra. Och det var en jämn tillställning mellan de båda lagen där Luleås täta defensiv blev vägvinnande.

- Vi jobbar stenhårt för att hålla vårt spel till punkt och pricka. Det gör att vi känner en trygghet i det vi gör och Frölunda har mycket puck i vår zon men kommer inte alltid till farliga chanser, säger Luleås målvakt Joel Lassinantti till C More efter segern.

Karl Fabricius gjorde 1–0

Det var hemmalaget som inledde målskyttet när Karl Fabricius satte 1–0-målet i den första perioden. Trots ledningen menade målskytten att Luleå borde steppa upp på alla punkter i den andra perioden.

Så blev det inte. Luleå mötte en intensiv Frölundapress som norrbottningarna hade svårt att värja sig mot. Sex minuter in i den andra perioden hade Luleå ännu inte avlossat några skott varken på eller mot Frölundas mål. Men hemmalaget försvarade sig förtjänstfullt och när målet väl kom var det inte Frölunda som gjorde det – utan Luleås Erik Gustafsson, som med fem minuter kvar av den andra perioden vispade upp pucken i nättaket.

"Dominerat den här matchen"

Gästerna skulle dock komma tillbaka och som oftast när det gäller Frölundapoäng just nu var det Ryan Lasch som reducerade till 1–2 med en minut kvar av andra perioden. I pausen menade amerikanen att Frölunda måste fortsätta attackera för att vinna matchen.

- Vi har varit på dem hela tiden i dag och dominerat den här matchen. Nu är det viktigt att vi är fokuserade och fortsätter gå framåt, sade Lasch till C More inför den tredje perioden.

Men Frölunda fick inte hål på Luleå. Efter ett par chansfattiga sista 20 minuter satte Luleås Petter Emanuelsson 3–1 i tom bur.

- Vi gör en i stora delar bra hockeymatch mot ett bra Luleå. Vi borde fått med oss poäng efter den här insatsen men vi saknar lite folk nära deras mål och det där lilla extra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.