Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubel efter ett av Jack Connollys mål tidigare under säsongen. Arkivbild.

Luleå fortsatt i topp efter vinst mot Brynäs

Luleå avgjorde i slutsekunderna mot Örebro i torsdags och sänkte Brynäs i straffläggningen (4–3) under lördagskvällen. Gemensam nämnare i båda vinsterna – glödhete Jack Connolly som har fått en nystart i karriären sedan flytten från Rögle till Luleå.

Connolly köptes i våras ut från Rögle trots att det var en säsong kvar på kontraktet med Ängelholmslaget.

29-åringen som var bästa poängproducent i Rögle säsongen 2015/2016 med 37 poäng och var fyra i Rögles interna poängliga säsongen 2016/2017 med 28 poäng landade förra säsongen längre ner i den interna rankingen både poängmässigt (totalt 19 poäng) och i istid.

- Jag hade en fin tid i Ängelholm men de gjorde lite ändringar där nere, tog in lite nya killar och sådant som kan hända. För mig blev det mindre istid och då gick även poängproduktionen ner. Det blev svårt att leverera, och det var tungt att spela i ett lag som ständigt låg sist i tabellen. Det var dags att byta, konstaterar Connolly.

Produktionen har ökat

I Luleå har istiden och poängproduktionen (18 poäng efter lördagens match) gått upp rejält igen för amerikanen liksom möjligheten att få bidra i powerplay.

Ett förtroende som har gjort att Connolly hittat nya nivåer i spelet och nu har gått från att vara framför allt passningsläggare till att toppa den interna skytteligan med sina åtta mål på 20 matcher.

En målskörd som kan jämföras med hans tidigare målbästa i SHL som är elva fullträffar på 50 matcher i Färjestad.

- Allt handlar om förtroende och istid. Ju mer istid du får, desto bättre mår du där ute och i den roll jag har här så får jag mycket istid. Det känns skönt att ha fått tillbaka en del av det gamla självförtroendet. Min agent trodde att jag kunde få en bra roll här i Luleå och så blev det. Jag är verkligen glad att jag valde att komma hit upp, säger Jack Connolly.

Det återfunna självförtroendet har även Luleå dragit nytta av, inte minst under den senaste veckans bortaturné.

I torsdags blev Connolly både målskytt samt vann den tekning som ledde till Emil Larssons avgörande 3–2 mål borta mot Örebro med bara tio sekunder kvar till full tid.

Under lördagen avgjorde Connolly själv den jämna matchen mot Brynäs i Gavlerinken på straffar genom att finta Tomi Karhunen åt vänster och sedan lägga pucken till höger om Brynäsmålvakten.

"Höll det enkelt"

- Isen var ganska dålig. Jag ville inte trassla till det och riskera att pucken fastnade i snön så jag höll det enkelt. Det är skönt när man lyckas och får en fin lucka att lägga pucken i, säger Connolly med ett skratt.

När de sena avgörandena kommer på tal påpekar han, liksom forwardskollegan Robin Kovacs, att just lite oväntade mål och sena segrar som man plockat i veckan betyder mycket mentalt för att behålla topplaceringen under fortsättningen av säsongen.

- Förra året var det lite tvärtom. Då förlorade vi istället, säger Robin Kovacs och fortsätter:

- I år känner sig alla tryggare i spelet. Vi vet vad vi ska göra, jobbar hårt för varandra och det lönar sig.