Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Efter mästerskapsdebuten vid OS i Rio de Janeiro siktar Lugis Hanna Blomstrand på att ta en plats i truppen till EM på hemmaplan i december.

Lugi-talangen siktar mot EM

Mästerskapsdebuten i Rio-OS gav mersmak. Nu vill Lugis stjärna Hanna Blomstrand etablera sig i A-landslaget.

Högernian Hanna Blomstrand fick tacka nej till U20-VM i Moskva i juli. Den färske förbundskaptenen Henrik Signell ansåg att Lugistjärnan i stället skulle konkurrera om en plats i landslagstruppen till OS i Rio de Janeiro.

- Jag visste ju att jag hade gjort en bra säsong, men det är ändå inget man räknar med. Det ökar ju chanserna, men det var ett sjukt kul besked jag fick i början av sommaren. Då var det bara att köra på – ge järnet och försökta ta en plats, säger Hanna Blomstrand.

Siktar mot EM på hemmaplan

Hon var reserv på plats i Brasilien, men talangen fick till slut spela i kvartsfinalen mot Norge (storförlust med 20–33).

- Jag fick spela runt 20 minuter, men matchen var ju inte så kul. Vi fick en otroligt dålig start, säger Blomstrand och fortsätter:

- Samtidigt ser jag det som en möjlighet att utvecklas och få känna på det spelet. Jag är jätteglad att få vara med, även om det inte gick jättebra.

Nu tänker högernian göra allt för att komma med till EM på hemmaplan i december.

- Efter sommaren ligger det ju i bakhuvudet, att man gärna vill vara med och spela där uppe i finrummet. Men jag kan inte göra mer än prestera så bra som möjligt och bevisa att det är där jag ska vara.

Tvåa i skytteligan

Fortsätter Blomstrand på samma inslagna väg som förra säsongen lär hon vara högaktuell för ett nytt mästerskap. Högernian slutade tvåa i såväl grundseriens som slutspelets skytteliga säsongen 2015–2016.

TT: Grämer det dig att du bara var något mål från att vinna grundseriens skytteliga?

- Nä, det är inget man tänker på under en säsong. Visst, i slutet av serien, när man börjar se lite resultat, blir varje skott lite viktigare i sluträkningen, men det är inget man tänker på under en hel säsong, säger 20-åringen med ett leende.

I våras nådde Lugi semifinal, men förlorade med 1–3 i matcher mot Sävehof. Partilleklubben som till slut tog sitt tionde SM-guld på de elva senaste säsongerna.

- Sävehof har ett sjukt bra lag igen. Det kommer att bli tufft, men vi ska ge allt för att försöka slå dem, säger Hanna Blomstrand.