Ljungbergs egna ord om framtiden i Arsenal

Fredrik Ljungberg gör sin sista match som tillfällig Arsenal-manager på lördagen. Men mycket tyder på att han sedan stannar kvar för att arbeta under nye managern Mikel Arteta.
– Jag tror att vi kan få den här klubben tillbaka dit där den hör hemma, säger Ljungberg.

ANNONS
|

Fredrik Ljungberg, 42, har lett Arsenal sedan Unai Emery fick sparken i slutet av november.

På fredagen presenterades en annan spanjor, Mikel Artea, 37, som Londonklubbens nye huvudtränare. Arteta spelade för Arsenal 2011–16, men kommer närmast från ett jobb som Pep Guardiolas assistent i Manchester City.

Vad det betyder för Fredrik Ljungberg, som tidigare var Emerys assistent, är fortfarande oklart officiellt.

Men Ljungberg – som coachar Arsenal även borta mot Everton på lördagen innan Arteta kliver in – har släppt flera hintar som tyder på att han blir kvar i klubben i någon roll.

I en tweet på fredagskvällen skrev den förre Halmstads BK-stjärnan:

ANNONS

”Budskapet från mig är fortfarande det samma, stå bakom oss och stötta laget! Det har varit en ära att ha hjälpt klubben jag älskar under de senaste veckorna och jag är begeistrad över att arbeta med @m8arteta och hans stab framöver.”

Ljungberg, som spelade för Arsenal 1998–2007, utvecklar resonemanget i en tv-intervju med Arsenals officiella hemsida:

– Det här har varit en jättebra erfarenhet. Naturligtvis, som alla vet, har det varit svåra omständigheter, men sånt är livet. Jag har lärt mig så mycket och ser naturligtvis fram emot att träffa Mikel och prata med honom, prata om fotboll, och jag tror att vi kan få den här klubben tillbaka dit där den hör hemma.

Arsenal har endast vunnit en match av fem med Fredrik Ljungberg vid rodret, men han har ändå fått beröm för hur han har hanterat situationen.

– Naturligtvis är det väldigt trevligt att höra folk säga att du har gjort bra saker, men också när du hör från spelare och andra som är nära att de har uppskattat vissa saker så känns det bra. När folk säger att vi har gjort framsteg i hur vi spelar och sånt så känns det förstås speciellt. Det kanske är fel att säga nu, men jag känner mig lite stolt kanske, säger han till arsenal.com.

ANNONS

Inte heller Mikel Arteta, som har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år, gav på sin första presskonferens på fredagen något besked om Fredrik Ljungbergs eventuella framtid i klubben.

– Vi får sätta oss ned och ta en kopp kaffe, eller en skål kaffe – jag vet inte – och sedan tar vi ett beslut, sade Arteta.

Tidigare under fredagen hyllades Fredrik Ljungberg av Arsenals klubbledning.

– Jag vill tacka Freddie Ljungberg för att han skickligt guidat oss genom de senaste tre veckorna. Han klev fram på kort tid och har hjälpt oss genom den här tuffa perioden med stor professionalism, sade styrelseledamoten Josh Kroenke till klubbens hemsida.

Även Arsenals fotbollschef, Raul Sanllehi, tackade Ljungberg för hans insatser:

– Han har tillsammans med Per Mertesacker gjort ett viktigt jobb för oss under svåra omständigheter. Freddie och Per är viktiga delar av Arsenal-familjen och bryr sig mycket om klubben.

Enligt sajten Sportal.se:s uppgifter ska Ljungberg även vara ett överraskande namn i Malmö FF:s tränarjakt.

LÄS MER:”Ljungberg vet vad som krävs för att lyckas”

ANNONS