Liverpools Mohamed Salah firar 1–0 efter bara två minuter i Champions League-finalen.

Liverpool tog sjätte CL-titeln

I fjol: Skadad och förlorare i Champions League-finalen mot Real Madrid. I år: Hjälte. Mohamed Salah tog gruvlig revansch när Liverpool slog Tottenham med 2–0 och säkrade sin sjätte titel i världens största fotbollsturnering.

|

Två minuter.

Så lång tid tog det innan egyptiern satte 1–0 på straff i Champions League-finalen mot Tottenham.

Redan efter 25 sekunder avlossade Liverpool-yttern Sadio Mané ett skott som den slovenske domaren Damir Skomina menade träffade armen på Moussa Sissoko.

Mohamed Salah, Liverpools superstjärna som i fjol skadade sig efter 25 minuter av finalen mot Real Madrid och tvingades byta, vandrade fram till straffpunkten och placerade kallt in ledningsmålet bakom Hugo Lloris i "Spurs"-målet.

Målet är det snabbaste i en CL-final sedan 2005, då den italienske legendaren Paolo Maldini nätade för Milan mot just Liverpool efter drygt 50 sekunder.

Sömnig match

Efter den explosionsartade starten följde sedan en chansfattig och trög första halvlek på Wanda Metropolitano, Atlético Madrids hemmaarena, i Madrid.

Tottenham hade mest boll, men lyckades inte vaska fram något tillräckligt vasst för att skaka sin rival i den helengelska finalen. Som spelades i en för dagen kokande spansk huvudstad, inte bara fotbollsmässigt utan även när det gällde vädret då det under lördagen uppmättes temperaturer över 30 grader.

Men om det var värmen eller den enorma pressen på spelarnas axlar som gjorde att publiken fortfarande satt och väntade på att matchen skulle ta fart när klockan tickat upp till 75 minuter fick vara osagt.

Inhoppare nätade

Visst, James Milner skickade i väg ett skott strax utanför Lloris vänstra stolpe i 69:e. Och visst, "Spurs" vaskade fram flera chanser under de sista tio minuterna, där sydkoreanske anfallsstjärnan Son Heung-Min bland annat hade en boll tätt över ribban med fem minuter kvar.

Men nej, det här var ingen bländande final.

Och det var Liverpool som fick sista ordet.

I den 87:e minuten dundrade inhoppande Divock Origi in 2–0 för Premier League-tvåan. Belgaren fick bollen ute till vänster och placerade in bollen lågt med vänsterfoten vid bortre stolpen.

Därmed säkrade Liverpool sin sjätte titel i turneringen, medan Tottenham gick lottlöst från sin första CL-final.

"Otroligt"

- Det är svårt att sätta ord på det. Den säsongen vi haft, vi förtjänade det mer än något annat lag. Vi kommer inte titta tillbaka och tänka att det var en trög match, utan vi ser det som att vi är mästare i Europa, säger Liverpoolbacken Trent Alexander-Arnold enligt BBC.

Mohamed Salah fyller i:

- Alla är lyckliga. Jag är glad över att spela min andra raka final och att äntligen göra 90 minuter. Alla gjorda sitt bästa i dag, det var ingen strålande individuell prestation, hela laget var otroligt, säger målskytten.

Fakta: Tio senaste CL-mästarna

2019: Liverpool

2018: Real Madrid

2017: Real Madrid

2016: Real Madrid

2015: Barcelona

2014: Real Madrid

2013: Bayern München