Den första segern som proffstränare kom med Chablis Premier och Linn Strandqvist kunde inte hålla tillbaka glädjen i målgången på Halmstadtravet.
Den första segern som proffstränare kom med Chablis Premier och Linn Strandqvist kunde inte hålla tillbaka glädjen i målgången på Halmstadtravet. Bild: Lars B Persson

Linn Strandqvist går i pappas fotspår – tog första proffssegern

Ingenting var sig likt på Halmstadtravet och med hot om stopp för tävlingarna i det rådande mildvädret fick banarbetarna jobba för högtryck. Det krävande underlaget krävde sina offer med skrällar som följd och doldisar hamnade i rampljuset.

ANNONS
LocationHalmstadtravet||

En av flera anledningar till jackpot både för sex och fem rätt var att Halmstads färskaste tillskott som tränare Linn Strandqvist tog sin första vinster som proffs.

– Det värmer i hjärtat att se Linn vinna, ler Tommy Strandqvist, som nyligen lämnade över stafettpinnen till dottern.

– Hon jobbar hårt och har egna idéer som man måste ha i den här branschen, fortsätter Tommy som själv har mycket erfarenhet i bagaget.

Tommys tidigare stora stjärna var Rival Damkaer men nu heter stallets ögonstenar Chablis Premier och Resplendent som knep förstaplatserna i V65.

Linn satt själv bakom Chablis Premier och det var inget snack som saken på sista halvvarvet. Den största V65-favoriten Digital Data blev ett enkelt byte.

ANNONS

– Jag räknade bort segern redan efter 500 meter men där hade jag fel, skrattar Tommy.

Duon stod sedan vid sidan om tävlingsbanan när Resplendent tuggade på i ledningen och kördes välförtjänt av Markus Niklasson till säker seger.

Braksuccé för Schilström och Jönsson

Braksuccé blev det även för firma Anders Schilström och Kaj Jönsson. Schillström har sina bopålar på Bjärehalvön och drygt 20 år efter sin debut som amatör blev det två segrar och en andraplats på samma tävlingsdag.

– Det här är ingenting som jag varit med om tidigare, skrattar Anders.

Can Win Ixi avgjorde den tunga vägen och i släptåg kom Fabulous Ixi farande och blev tvåa.

– Jag hade det lite på känn om Can Win Ixi som jag körde, förklarar Anders.

Kaj Jönsson stärktes av andraplatsen och den iskalla styrningen bakom Papa Crowe sista kilometern blev till slut helt avgörande.

– En stor del att det går bra för stallet är att Kaj hjälper mig nu, konstaterar Anders.

Fiore hamnade i topp

I slutet av omgången hamnade Christian Fiore i topp med nyförvärvet Zodiac Dany Grif, tidigare hos Björn Goop som glänste i ledningen hela vägen.

Svend Dyhrberg levererade i avslutningen den största skrällen med 72-oddsaren Day Sun Dream men då hade redan samtliga spelare trillat bort från chansen till sex rätt.

ANNONS
ANNONS