AIK:s målvakt Oscar Linnér efter att han har släppt in 1–1-målet.

Linnérs räddning räckte inte till AIK-seger

En straffräddning i den 85:e minuten räckte inte för att bli matchhjälte. Örebro fick in 1–1 på tilläggstid och snuvade AIK på läget att rycka i guldstriden.

|

AIK-maskinen fortsätter sitt arbete framåt mot SM-guld. Mot Örebro såg det ut att bli ännu en svartgul hemmaseger – precis som så många gånger tidigare det här året. AIK spelade ut Örebro i den första halvleken och sett till spelövertaget borde man nog ha skapat fler chanser än vad publiken fick se.

De dryga 21000 personerna på läktaren fick ändå jubla åt ett fint fotbollsmål signerat Kristoffer Olsson i den 31:a minuten. Den nyblivne landslagsmannen satte upp tempot på bollen i en snabb omställning och spelade fram till Tarik Elyounoussi som i sin tur spelade tillbaka till Olsson som i farten bredsidade in 1–0, sitt femte mål för säsongen.

Men den kontroll som AIK hade om matchen var inte densamma i den andra halvleken. Gästerna bjöds in i matchen och tog chansen att växa – även om det dröjde till den 85:e minuten innan det hettade till ordentligt.

"Bra räddning"

Örebro fick straff efter att Heradi Rashidi fått sitt andra gula kort sedan han täckt bollen med handen i straffområdet. Nahir Besara klev fram för ÖSK – men Oscar Linnér stod för en smått otrolig räddning där han fick upp en hög fot på bollen.

- Det är klart det är en bra räddning. Det är ett läge där man står och tänker att nu handlar det om att kliva fram och göra en stor insats som kan hjälpa laget närmare slutmålet, säger Linnér.

Där och då såg Linnér ut att göra just det, och rädda tre poäng till AIK – men Örebro hade mer att komma med.

- När Oscar räddar där så kände vi lite att det var en gratisbiljett till tre poäng, men ju närmare man kommer sitt eget straffområde desto större är chansen att bollen dimper ner för dem och det är väl det som händer vid målet, säger AIK-anfallaren Henok Goitom.

Det som hände mer specifikt var att bollen landade vid Filip Rogic fötter varpå ÖSK-anfallaren fick iväg ett riktigt klassavslut som seglade upp i krysset.

- Ett kliniskt avslut, jag var inte speciellt nära att ta den, säger Linnér.

Åtta poängs försprång

AIK missade därmed att rycka ifrån i guldstriden och i och med Norrköpings oavgjorda resultat mot Djurgården och Hammarbys vinst är det åtta poängs försprång för serieledaren med fem omgångar kvar.

- Vi alla vet ju var vi hoppas att den här säsongen ska landa och hade det blivit tre poäng i dag hade det här kunnat bli en klassisk match att minnas från ett målvaktsperspektiv. Klart man hade hoppats på det, säger Oscar Linnér

- Det blåste inte vår väg i dag, men det kanske det gör nästa gång.

Fakta: Allsvenska guldstriden