Linköpings Andrew Gordon blev tvåmålsskytt i segern mot Skellefteå.
Linköpings Andrew Gordon blev tvåmålsskytt i segern mot Skellefteå.

Linköping tog revansch på bortaplan

Det var transatlanternas afton när Linköping tog revansch på Skellefteå och bortavann med 4-2. En storspelande Jonas Gustavsson i målet bidrog också starkt till att Linköping nu tagit sig upp jämsides med Skellefteå i den superjämna tabellen.

ANNONS
|

- Starten var viktig. Att man tar ledningen med 2–0 i den här byggnaden händer inte så ofta, sade tvåmålsskytten Andrew Gordon.

I match efter match den senaste tiden har Linköping hamnat i underläge direkt. Nu hade man bestämt sig för att ändra på det. Och på försvarsspelet.

Senast lagen möttes, två dygn tidigare, var Linköpings defensiv under isen och Skellefteå kunde tämligen enkelt plocka sina tre poäng.

ANNONS

Helt annat Linköping

Nu sågs ett helt annat Linköping komma till spel. Revanschlusten var stor efter torsdagsförlusten och försvaret läckte inte längre.

- Vi har tittat på videon från den matchen och såg hur löjliga vi var, lät dem göra vad som helst medan vi tittade på, sade Andrew Gordon.

Linköpings 1–0-mål kom i numerärt överläge i början av den första perioden när poängligatvåan Derek Roy kunde slå pucken i öppet mål efter 3.57.

Östgötarna utökade ledningen efter 15.31 genom Broc Little. Ett katastrofalt hemmabyte lämnade gästerna nästan ensamma på planen och amerikanen kunde utnyttja misstaget på bästa sätt.

Men Skellefteå forecheckade hårt och skapade långa stunder tryck mot Linköpings mål där målvakten Jonas Gustavsson gång på gång tvingades till svåra räddningar.

Hemmalaget kunde i den andra perioden reducera med en man mer på banan genom Bud Holloway och hade flera gånger bud på kvittering. När ett Skellefteåmål hängde i luften slog i stället Andrew Gordon till för första gången och utökade bortalagets ledning till 3–1.

Några minuter senare fick till slut Skellefteås vassaste kedja jubla för ännu ett mål när Robin Alvarez styrde upp en passning från Holloway i nättaket.

ANNONS

Gordon slog till på nytt

I den tredje perioden jagade Skellefteå på nytt kvittering när Gordon slog till än en gång.

I numerärt överläge fick han på ett skott som hemmamålvakten Mantas Armalis kunde se hela vägen men där pucken ändå retfullt gled under hans benskydd in i mål.

- Att bara jag, Broc och Derek gjorde mål var en ren tillfällighet. Samtidigt är det ju vårt jobb att ändra på resultattavlan. Fast för min del var det länge sedan sist, sade Andrew Gordon.

Efter att ha vunnit sex av de sju senaste matcherna kom nu Skellefteås andra raka hemmaförlust.

- Tycker ändå att vi gjorde en bra match men hade lite dålig tajming på deras mål. Och så tog jag en dum utvisning på slutet, sade Skellefteås Mathis Olimb, som satt på utvisningsbänken när Linköping gjorde 4–2.

- Det är alltid surt att förlora. På slutet har vi ju spelat så bra, sade Olimb, och pekar på de små detaljer som varit lagets framgångsfaktorer i januari.

ANNONS

- Det är inget hokus-pokus. Vi försöker bara förenkla lite bakåt, spela kortare tid i egen zon och flytta pucken snabbare framåt.

TT

ANNONS