Linköpings Broc Little gjorde 3–2-målet i förlängningen mot Brynäs.
Linköpings Broc Little gjorde 3–2-målet i förlängningen mot Brynäs.

Linköping bröt sviten – chans på slutspel

Första hemmasegern sedan den 17 januari – därför har Linköping fortfarande chans på slutspel. 3–2 efter förlängning mot Brynäs innebär att tre lag gör upp om den sista platsen i åttondelsfinalerna när SHL:s grundserie avslutas på torsdag. Örebro och Brynäs har 69 poäng vardera – och jagas av östgötarna två poäng bakom.

ANNONS
|

Linköping hade bara vunnit en futtig match under de elva senaste omgångarna och åkt på stryk i egna arenan inte mindre än sju matcher i rad.

Men när det var ett måste att vinna för att säsongen inte ska ta slut på torsdag – då slog man Brynäs hemma med 3–2 efter förlängning.

Därmed lever fortfarande hoppet om slutspel för LHC – som slåss om den tionde och sista platsen i åttondelsfinalerna mot tian Örebro och elvan Brynäs, på 69 poäng vardera. Tolvan Linköping har 67 poäng.

- Vi är väl medvetna om att vi måste vinna borta mot HV71 och att Örebro och Brynäs samtidigt måste förlora i sina bortamatcher mot Malmö och Frölunda, menar Broc Little.

ANNONS

29 poäng hittills för Little

Det var den 30-årige amerikanen som med sina mål till 2–1 och avgörande 3–2 i förlängning såg till att det ändå är möjligt för östgötarna att förlänga säsongen lite till.

- Det var enormt skönt och viktigt att få vinna igen inför våra fans. Men vi vill tillbaka och spela här igen i vår. Det är bara tre poäng som gäller mot HV och så får vi hoppas att övriga resultat går vår väg. Det finns liksom inget annat när vi satt oss i den här dumma situationen, säger Little.

Brynäs tog ledningen genom Ryan Gunderson och Nicklas Danielsson sköt in kvitteringen till 2–2 i sista perioden. Trots att gästerna vann skotten med förkrossande 52–27 blev det ändå bara en poäng.

- Givetvis är vi väldigt besvikna och tycker att det finns chanser att avgöra under ordinarie tid. Men vi får fortsatt alldeles för dåligt utdelning, suckar tränaren Magnus Sundqvist.

ANNONS

Han fortsätter:

- Om vi åtminstone fått med oss bonuspoängen skulle vi haft avgörandet i egna händer på torsdag. Nu måste vi förlita oss på andra lag och det är förstås inte optimalt på något sätt.

Målskytt och målräddare

I Linköping var backjätten Almen Bibic tillbaka igen efter att ha varit petad. Det firade han med att först smälla in 1–0 och sedan täcka flera skott från gästerna. Inte minst Robert Kousals jätteläge i andra perioden.

- Ha, ha, kul att få agera lite målvakt också. Och det var skönt att få trycka in första målet för säsongen. Jag har tränat extra på skott efter varje träning, roligt att det ger resultat, ler Bibic.

Efter sina dubbla hjärnskakningar den här säsongen har Almen kämpat sig tillbaka – men då i stället petats i en del matcher på sistone.

- Jag har fått förklaringen av tränarna att de andra backarna varit bättre. Nu kändes det bra och jag hoppas få vara med och hjälpa laget till playin på torsdag, säger Almen Bibic.

ANNONS
TT

ANNONS