Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Broc Little gjorde bland annat 3–1-målet i 7–4-segern hemma mot Mora.

Linköpings Little firade med kullerbytta

Inte ett enda mål av förre poängkungen under de sex första SHL-omgångarna. Mot Mora levererade Broc Little två – i samma match. Efteråt firade han de dubbla fullträffarna och fortsatt serieledning för Linköping genom en kullerbytta framför fansen.

Backen Lukas Bengtsson svarade för inte mindre än fyra assists när LHC tog fjärde raka hemmasegern genom att enkelt slå Mora med 7–4.

Ändå hamnade han på något sätt i skymundan för en viss lagkompis med nummer 41 på ryggen.

Efter en sex matcher lång måltorka lossnade det nämligen för Broc Little – genom inte bara en, utan dubbla fullträffar.

Han lade pucken retfullt mellan benen på gästernas målvakt Christian Engstrand fram till 3–1 och tryckte sedan in viktiga 6–3 i början av den tredje perioden – båda i powerplay.

- Jag älskar att göra mål, så det var både kul och skönt förstås, sade Broc.

- Det brukar ju ofta bli så när man äntligen spräcker sin nolla, att man gör ett till av bara farten.

Höga förväntningar

Little vann skytteligan i SHL under sin första säsong, 2014–2015, i LHC med 28 fullträffar – och levererade totalt 53 poäng i sin tredje säsong innan flytten till schweiziska Davos.

Gissa om fansen blev glada över den snabba återkomsten och det nya fyraårskontraktet. Och de har räknat med mål i massor från Littles klubba som vanligt.

- Det verkar mest ha varit andra som haft panik över att jag inte gjort något mål innan den här matchen. För egen del har jag faktiskt inte varit det minsta orolig. Dels gjorde jag en hel del mål på försäsongen och så visste jag att de skulle komma snart. Samtidigt har ju laget vunnit och det gör ju saken enklare.

Ja, östgötarna är nu uppe i sex vinster på de sju första omgångarna och är kvar högst upp i toppen av tabellen.

- Med risk för att låta tråkig kan jag bara säga att det enormt långt kvar. Men visst är det skönt och viktigt att ha fått en bra start. Det har gett oss ett härligt självförtroende och jag tycker spelet fungerar väldigt bra.

Slarvade i defensiven

Efter sin totala överlägsenhet i den första perioden, med 17–1 i skott och chanser på löpande band (men bara ledning med 2–1) började LHC tumma lite på defensiven i mittakten.

Något som straffade sig direkt, då Mora reducerade till både 2–3 och 3–5.