Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Linköping supercupmästare

Linköping åkte till Norrköping och fortsatte att vara bäst i Sverige.

Tack vare en norska och en finländska.

Nora Holstad Berge och Linda Sällström visade vägen till 2-0-segern i supercupen över Umeå.

Umeå stretade emot länge, men till slut blev trycket från östgötskorna för jobbigt att stå emot. Fem minuter in i andra nickade Holstad Berge in målet som öppnade upp damfotbollens tungviktsmöte - och damfotbollssäsongen.

Maria Karlsson skickade in ett vänsterinlägg.

Ingen nådde bollen.

Holstad Berge lät den studsa och överlistade Umeåmålvakten Caroline Jönsson med nicken som nådde bortre hörnet.

Sju minuter senare tog Linköping ett bergfast grepp om titeln.

Men var det inte offside när finländska landslagsanfallaren Linda Sällström snappade upp Tilda Heimerssons genomskärare? Ingen signal kom och Sällström placerade 2-0 med ett rappt högerskott.

I det läget hade Umeå att hoppas på en uppryckning i stil med den i kvartsfinalreturen mot Montpellier i Champions League nyligen. Då hämtade Ida Åberg-Zingmark och Sofia Jakobsson in 0-2 in till 2-2 i slutet och gav avancemang till semifinal mot Lyon.

Så roligt blev det inte på Parken i Norrköping, där i stort sett enbart spelare, arrangörer och ett litet antal journalister, vistades på söndagseftermiddagen.

Den officiella publiksiffran var 146 betalande åskådare.

Linköping vann inte rubbet förra säsongen för inte - supercupen, svenska cupen och damallsvenskan. Trots stor spelaromsättning verkar det bli laget att slå även i år.

- Vi gjorde en jättebra insats, smällde på, vek aldrig ned oss. Jag tycker vi förtjänade den här segern, säger Linda Sällström till TV4 Sport.

Trots alla spelarförluster sedan i höstas tror nyförvärvet Sällström (från Djurgården) på en ny stark säsong för Linköpings FC.

- Alla topplag har tappat spelare, vi har en jämn och bra trupp och många unga spelare på gång, säger Sällström.