Kosovare Asllani och hennes Linköping hölls på stången av Eskilstuna. Arkivbild.

Linköping missar topp tre-placering

En match som hamnade i schemamässig kläm för Linköping. Det utnyttjade gästande Eskilstuna till fullo på Linköping arena – vilket innebär att den regerande svenska mästaren garanterat missar en topp tre-placering i damallsvenskan.

|

Ett nyligen avslutat landslagsuppehåll, och en viktig Champions League-drabbning mot Paris SG i veckan.

Med det i åtanke så var hemmamötet med Eskilstuna en match som hamnat "mitt emellan" för stjärnorna i Linköping, som sedan tidigare är avhängda i den absoluta toppstriden i damallsvenskan.

- Det klart att man har i bakhuvudet att det är den matchen man längtar till att spela, sade Kosovare Asllani till C More, med blickarna mot Parismötet, inför matchen.

Linköping nära mål

Det verkade dock inte vara några bekymmer med inställningen, åtminstone till en början på Linköping arena, där hemmalaget hade sin beskärda del lägen att få första ordet i målprotokollet. Ett inlägg som var nära att segla in, en språngnick av Asllani och ett bra skottläge för Filippa Angeldal fanns i highlightspaketet efter de första 50 minuterna.

Efter det fick i stället Eskilstuna ett superläge att ta ledningen i den 54:e minuten när Felicia Karlsson fick öppet mål, må så vara ur något snäv vinkel, men träffade stolpen.

Känslan av snöplighet som infann sig skulle bli kortvarig för gästerna.

En hörna i minut 55 hittade mittfältaren Ngozi Okobi som omarkerad kunde nickade in 1–0.

Inget CL nästa år?

I den 72:a minuten hade dessutom Mimmi Larsson ett ypperligt läge att sätta ett 2–0-mål, men Nyström var snabbt nere vid första stolpen och avvärjde det luriga avslutet.

1–0-målet räckte dock gott och väl i slutändan.

Ett resultat som dessutom innebar att inte bara guldet är förlorat för LFC, utan även att varken en andra- eller tredjeplats är möjlig. Något som innebär att det med största sannolikhet inte blir någon Champions League-fotboll i Östergötland nästa år. Vilket i och för sig kanske innebär att matchen mot Paris blir ännu viktigare för LFC.