Elias Lindholm firar sitt mål tillsammans med Johnny Gaudreau, som stod för passningen.

Lindholm målskytt när Calgary besegrade Nashville

Elias Lindholm gjorde matchens första mål när Calgary besegrade Nashville med 3–0.

|

En nästintill perfekt passning från Johnny Gaudreau gjorde jobbet enkelt för Elias Lindholm, som drog pucken bakom målvakten Pekka Rinne i Nashville-målet i numerärt överläge, i matchens första period.

Lindholm har haft en fin start på NHL-säsongen, efter två mål och en assist mot Vancouver i förra matchen.

Även Rasmus Andersson, som gjorde sin säsongsdebut för Calgary, fick en smakstart. Den 21-årige backen, som tidigare bara spelat tio matcher i NHL, spelade i drygt elva minuter och noterades för ett skott på mål och tre blockeringar.

Andersson var nära att knipa den sjunde backplatsen i truppen efter en stark försäsong, men Calgary valde till slut den mer erfarne Dalton Prout. Men en skada på Travis Hamonic har gjort att Andersson nu fått chansen i inledningen av säsongen, enligt Calgary Sun.

En bidragande orsak till segern var att målvakten Mike Smith storspelade. Kanadensaren räddade 43 skott, bland annat när han bombarderades med 21 skott under två minuter, då Calgary hade två spelare utvisade.

- Det var stort för oss. Den (typen av situationer) kan sluta på olika sätt och hade de fått in en puck där, hade det varit en annan match, säger tränaren Bill Peters enligt Calgarys twitterkonto.

De övriga två målen gjordes av Sean Monahan.