I Målilla i den senaste VM-deltävlingen kom Fredrik Lindgren till vänster trea. Vann gjorde dansken Nikki Pedersen. Nu hoppas Lindgren, trots en handskada, kunna tävla i VM-deltävlingen i Polen i helgen. Arkivbild
I Målilla i den senaste VM-deltävlingen kom Fredrik Lindgren till vänster trea. Vann gjorde dansken Nikki Pedersen. Nu hoppas Lindgren, trots en handskada, kunna tävla i VM-deltävlingen i Polen i helgen. Arkivbild

Lindgrens plan är att åka VM-deltävling

Fredrik Lindgren siktar på att åka helgens VM-deltävling i Polen trots handskadan han fick i lördags. Just nu rehabtränar han i Spanien.

ANNONS
|

Fredrik Lindgren ligger tvåa i VM-tabellen, 17 poäng bakom Tai Woffinden, med fyra tävlingar kvar. För att kunna fortsätta utmana britten om VM-titeln är deltagande i lördagens VM-deltävling i Gorzow nästan ett måste.

Det var just i Polen i lördags, i en tävling i polska ligan, som Lindgren skadade högra handleden när han krokade ihop med två åkare. En skada som Andorra-baserade Lindgren nu rehabiliterar i Girona, Spanien.

- Fast det är mer själva handen som är svullen även om handleden förstås också är lite svullen, förtydligar managerna Carolina Jonasdotter till TT.

ANNONS

"Fruktansvärt jobbigt"

Problemet är mjukdelsskadorna i gashanden vilket gör det svårt att köra. Men kliniken i Spanien fick förra hösten ordning på Fredrik Lindgren onda rygg och tillsammans har man gjort upp en plan för att han ska kunna åka till Polen på torsdag och vara med på träningen på fredag.

- Så är planen så länge det inte kommer ett bakslag som gör saken värre, säger Jonasdotter till TT.

- Vi vill att han åtminstone ska prova köra träningen på fredag för att känna av. Det är så svårt att säga när man inte kan prova köra och sitta på cykeln.

- Men det kommer så klart vara fruktansvärt jobbigt med smärta och problem med styrka och att kunna greppa med handen.

ANNONS

Rehab varje dag

Varje dag kör Lindgren flera rehabpass för att hinna bli klar i tid. Och det handlar inte bara om att hänga på Woffinden i kampen om VM-guldet. Bakom jagar en kvartett polacker samt amerikanen Greg Hancock som alla är inom 14 poäng bakom Lindgren, som aldrig varit bättre än åtta i VM.

Förutom Gorzow på lördag återstår tävlingar i Krsko, Slovenien (8 september), Teterow, Tyskland (22 september) och Torun, Polen (6 oktober).

TT

Fakta: VM-ställningen i Speedway

VM-ställningen i speedway med fyra tävlingar kvar:

1) Tai Woffinden, Storbritannien, 91 poäng

2) Fredrik Lindgren, Sverige, 74.

3) Maciej Janowski, Polen, 70.

4) Bartosz Zmarzlik, do, 69.

5) Emil Sayfutdinov, do, 62.

6) Patryk Dudek, do, 56.

7) Greg Hancock, USA, 56.

8) Artem Laguta, Ryssland, 53.

9) Matej Žagar, Slovenien, 50.

10) Nicki Pedersen, Danmark, 46.

ANNONS