Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Douglas Lindelöw på Zacramento. Arkivbild.

Lindelöw kan få ny chans på Zacramento

Douglas Lindelöw och Zacramento sågs länge som givna i det svenska laget till VM i höstas. Då kom chockbeskedet: Stjärnhästen lades ut till försäljning och Lindelöw fick nobben av förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Ekipaget var med och tog EM-silver i Göteborg sommaren 2017 – och vill det sig väl kan det bli ett oväntat besök i samma stad i början av april.

Plötsligt öppnar sig möjligheten till en satsning mot världscupfinalen och det på just Zacramento.

- Han var såld egentligen, det var egentligen bara betalning kvar men i sista sekund ändrade sig köparen av någon anledning. Det är lite synd att det drog ut på tiden men han står kvar och jag har pratat med Henrik (förbundskaptenen) om att göra en plan.

- Den ska börja tävla igen, säger Lindelöw till SVT.

Seger i enda starten

Landslagsryttaren har bara gjort en start i världscupen den här säsongen på Zacramento men visade då på nytt vilken klass ekipaget håller.

Segern i premiären i Oslo gav 20 poäng och trots att Lindelöw bara har gjort den tävlingen ligger han på 24:e plats i världscupkvalet och en finalplats finns inom räckhåll. Men då måste han ut på något eller några av de återstående kvalen.

- Det är absolut möjligt, sedan gäller det att man får några tävlingar och det är inte så lätt för förbundskaptenen heller som gjort en plan utan mig inräknad. Men jag har ett bra läge. Kapacitet och möjlighet finns.

"Se vad som kan ändras"

Henrik Ankarcrona utesluter inte att Lindelöw kan få en eller annan start i de fyra världscupkval (Basel, Leipzig, Amsterdam och Bordeaux) som återstår, men han kan inte lova något.

- Jag har många ekipage som jag måste ta hänsyn till. Den plan som är lagd går vi inte in och ändrar. Sedan när saker och ting förändras får vi se vad som kan ändras, säger förbundskaptenen till SVT.

Peder Fredricson är som åtta på 40 poäng bäste svensk i kvalet men kan behöva några poäng till för att var på den säkra sidan. Irma Karlsson (31 poäng) och Henrik von Eckermann (30) är övriga svenskar som har goda möjligheter att nå finalen i Göteborg 3–7 april.

Lindelöw säger att han med ganska kort varsel kan vara redo på Zacramento.

- Det är snabbt ordnat. Det är en väldigt bra häst och vi är väldigt samspelta. Samtidigt är jag mån om att göra det bästa för min hästägare. Det är någonstans deras vilja som är störst för mig, säger han till SVT.

Ekipaget nådde världscupfinalen i Paris förra året och kom då elva.