Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United ställs mot Barcelona. Arkivbild.

Lindelöf mot Messi i Champions League

Victor Nilsson Lindelöf måste hålla Lionel Messi på mattan om drömmen om en Champions League-titel ska bli sann. Hans Manchester United lottades mot Barcelona när kvartsfinallagen lottades på fredagen.

Manchester United, ett av fyra engelska lag i Champions League-fotbollens kvartsfinaler, undvek att få ett Premier League-lag som motståndare. I stället blir det Barcelona som Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater måste ta sig förbi för att fortfarande ha chansen att nå finalen i Madrid i juni.

För Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær blir det ett kärt återseende. Det var på Barcelonas hemmaplan Camp Nou som norrmannen gjorde sitt berömda avgörande mål på tilläggstid för United mot Bayern München i Champions League-finalen 1999.

Matcherna spelas 9 och 10 april respektive 16 och 17 april. Manchester United lottades som bortalag i den första matchen, men kommer förmodligen att få börja på hemmaplan eftersom högre rankade Manchester City också ska börja med bortamatch. Uefa vill undvika två stora Champions League-matcher i samma stad och vecka.

Det blir ett engelskt derby mellan Tottenham och Manchester City i en av de andra kvartsfinalerna. De båda lagen är de enda av de kvarvarande åtta klubbarna som aldrig har vunnit Champions League eller föregångaren Europacupen.

Det har såväl Ajax som Juventus gjort och de möts i en av kvartsfinalerna i år. Det fjärde dubbelmötet blir mellan Liverpool och Porto.

Uefa lottade även semifinalerna och därmed står det klart att Manchester United möter Liverpool eller Porto vid seger över Barcelona, medan den andra semifinalen spelas mellan vinnarna i matcherna Tottenham–Manchester City och Ajax–Juventus.