Ingrid Lindblad, Ringenäs, fortsätter att övertyga på Nordic golf tour.
Ingrid Lindblad, Ringenäs, fortsätter att övertyga på Nordic golf tour. Bild: Jari Välitalo

Lindblad vann efter särspel – kvalade in till Europatouren

Ingrid Lindblad, 20, tog säsongens andra seger på Nordic golf tour då hon vann Skaftö Open i Fiskebäckskil efter särspel. I potten låg en plats i Europatouren nästa år på samma bana.

ANNONS
|

– Jag var med i British Open i fjol, men det är den enda tävling som jag har spelat på Europatouren så det ska bli jättespännande att göra det här igen nästa år, säger Ingrid Lindblad.

Ringenästjejen vann tidigare under säsongen i Varberg och tog nu en ny seger på Nordic golf tour efter dramatik på sluthålen i Bohuslän.

– Det var väldigt jämnt sista dagen. Själv var jag trögstartad och det dröjde ganska länge innan jag fick i min första birdie.

Lindblad, som gick i samma ledarboll som Beatrice Wallin och Linn Grant, var ett par slag bakom täten inledningsvis, men efter birdie på sjunde, åttonde, tionde och elfte hålet var hon i kapp.

ANNONS

Sedan följdes trion åt och Ingrid fick ett gyllene läge att avgöra på sista hålet, men missade en tvåmetersputt.

På första särspelshålet avgjorde hon dock. Lindblad slog en wedge in på det korta par fyra hålet och fick en ny tvåmetersputt. Den här gången sänkte hon bollen i koppen efter en birdie och det avgjorde.

– Det är ganska stort att vinna den här tävlingen eftersom startfältet var så bra, säger Lindblad, som leder totalt på Nordic golf tour.

Men helgens tävling ser ut att bli den sista på touren för den unga Halmstadtjejen. Tanken är att Lindblad snart ska återvända till USA för studier på college och därför återstår bara en uppgift – JSM med Ringenäs i Stockholm 4-6 september.

LÄS MER: Lindblad i topp på touren – efter eagle i särspelet

ANNONS