Ingrid Lindblad tillsammans med tränaren i Ringenäs Thomas Lindström efter en av rundorna i US Open.
Ingrid Lindblad tillsammans med tränaren i Ringenäs Thomas Lindström efter en av rundorna i US Open.

Lindblad kan bli bästa svenska i US Open

Ringenästalangen Ingrid Lindblad är på väg mot ett internationellt genombrott i US Open. Trots en mardrömsstart repade 20-åringen mod på svårspelade Champions golf club i Houston och är på delad 15:e plats inför söndagens avslutande rond.
– Jag hoppas att jag kan fortsätta med min grej och få i lite mer puttar, säger Ingrid.

ANNONS
|

Regnovädret som dragit fram genom Texas gjorde förhållandena svårare under den tredje rundan.

Många hade problem och scorerna blev inte alls lika bra som tidigare dagar.

– Det kom rejäla regnskurar på morgonen och banan var mycket blötare i dag. Jag tror inte att bollarna rullade mer än två meter efter driverutslagen, säger Ingrid Lindblad.

Hon fortsätter:

– I min boll var tjejerna förbannade på reglerna som säger att vi inte får plocka upp och rengöra bollarna. Nu var det lera på dem och det påverkade slagen.

Drabbade det dig också?

– I många fall gör det inte så mycket, men på nian försökte jag gå för green – då var det lite lera på bollen och den stack 20 meter åt höger. Men det är lika för alla och det hjälper inte att klaga för mycket.

ANNONS

Lindblad låg som bäst på nionde plats

Lindblad noterade tre slag över par för dagen efter två birdies och tre bogyes efter mardrömsstarten på det första hålet.

– Det var bara att hålla i spelet efter det och när jag gjorde en birdie på femte kände jag att jag var tillbaka i matchen.

Hon avancerade i resultatlistan och med två hål kvar var Ringenässpelaren på delad nionde plats.

– Jag treputtade vid både tillfällena på sista nio när jag fick två bogeys. Det var tråkigt, men så är det. På 17:e låg jag i ett fotspår och då blev putten inte alls som jag tänkt mig.

Lindblad bara ett slag efter världsettan

Ändå är Lindblad tillsammans med de andra två svenska amatörspelarna Linn Grant och Maja Stark bäst bland de blågula tjejerna på totalt +2 och alltså delad 15:e plats.

Det kan jämföras med den betydligt mer rutinerade duon Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg som ligger bra mycket längre ner i listan på +6.

Dessutom kan noteras att världsettan Jin Young Ko och världstvåan Sei Young Kim, båda Sydkorea, bara ligger ett slag före Ingrid.

Leder gör fortsatt japanskan Hinako Shibuno på -4.

Inför den sista rundan har meteorologerna lovat fortsatt regn, men också blåst.

– Jag tror att det kommer att bli tufft sista dagen, men samtidigt också intressant.Jag hoppas på en okej runda.

ANNONS
ANNONS