Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingrid Lindblad från Ringenäs GK visar upp pokalen efter sin dramatiska seger i Nordic Golf Tour-deltävlingen på Varberg Västra. Bild: Ludvig Forsman
Ingrid Lindblad från Ringenäs GK visar upp pokalen efter sin dramatiska seger i Nordic Golf Tour-deltävlingen på Varberg Västra. Bild: Ludvig Forsman

Lindblad i topp på touren – efter eagle i särspelet

54 hål räckte inte för att kora en segrare.
Det krävdes särspel – och där sänkte Ingrid Lindblad, 20, en eagle-putt och vann Nordic Golf Tour på Varberg Västra.
– Det är första gången jag vinner på en proffstävling, säger Ringenäs GK-talangen nöjt.

Nordic Golf Tour är ett årsfärskt samarbete mellan golfförbunden i Sverige, Danmark och Norge – och det blev en högdramatisk avslutning i gassande solsken i Varberg på fredagen.

Ingrid Lindblad, som är världsfemma för amatörer, låg tvåa inför den tredje och sista ronden, två slag efter ledande Elin Esborn, Delsjö GK.

Men under avslutningsvarvet var det Lindblad (65 slag) och lag-EM-guldkollegan från i fjol, Beatrice Wallin från Hills GK (64 slag), som spelade bäst.

När scorerna summerats visade det sig att båda stod på 200 slag, eller 16 under par, vilket betydde särspel.

Krävdes slantsingling

Fast det hade Ingrid Lindblad inte koll på när hon puttade på greenen på 18:e hålet (par fem).

– Nej, Beatrice gick bollen före mig och jag visste inte hur hon låg till. Jag hade en eagle-putt (för två slag under par, HP:s anm), men missade den. Hade jag satt den så hade jag vunnit direkt.

I särspelet fick toppduon spela 18:e hålet igen. Båda nådde greenen på två slag, men Wallin låg längst ifrån flaggan och fick putta först. Bollen stannade exakt lika långt från hålet som Lindblads och domaren tvingades tillgripa slantsingling för att avgöra vem som skulle slå härnäst. Det blev Lindblad – som sänkte sin putt för en eagle och seger.

– Den var lite mer än en meter, kanske en och en halv, berättar hon.

Hur nervös var du?

– Det kändes lite mer nervöst under själva ronden i dag än i särspelet faktiskt. När jag hade den korta birdie-putten (på 18:e) så var det lite skakigt.

Bara en bogey

Ingrid Lindblad gick de tre ronderna på 70, 65 och 65 slag. Notabelt är att hon bara gjorde en bogey (ett slag över par) på alla på 54 hålen.

– Jag tycker själv att jag har slagit väldigt bra wedgar och järnslag så i dag hade jag ganska många birdie-chanser. Har man det så blir det oftast en del birdies också.

Lindblad studerar till vardags på Louisiana State University i USA, men tvingades åka hem i tidigt i våras på grund av coronapandemin. När hon återvänder är oklart.

– Vi har inte riktigt fått några klara besked. Vi börjar skolan den 24 augusti. Vissa skolor har fått alla sina kurser online, men jag har inte fått det. Så jag vet inte riktigt hur det blir.

LÄS MER: Lindblad skyndade hem från USA: ”All träning är inställd”

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!