Pernilla Lindberg har slutat att analysera sitt spel och hoppas kunna försvara sin majortitel i ANA Inspiration. Arkivbild.
Pernilla Lindberg har slutat att analysera sitt spel och hoppas kunna försvara sin majortitel i ANA Inspiration. Arkivbild.

Lindberg om tunga tiden efter majorssuccén

Segern i ANA Inspiration i fjol gav inte Pernilla Lindberg enbart ett kvitto på sin förmåga. Den skapade även förväntningar som blev stressande.

ANNONS
|

Det är en annorlunda start på en majorvecka för den 32-åriga svenskan. Hon, som aldrig vunnit på Europatouren eller USA-touren, kom till Mission Hills CC utanför Rancho Mirage i Kalifornien som regerande mästare och fick vara med på mästarmiddagen.

- Det är häftigt att kunna säga att man tillhör det gänget, det är ett steg in i historieböckerna. Det är kul att veta att man för alltid får gå på den middagen, säger Lindberg på presskonferensen inför tävlingen.

ANNONS

"Minnena kom tillbaka"

När hon var ute och tränade på banan berättade hon för sin nya caddie Roy Clarke om allt som hände på de olika hålen i fjol. Bland annat om hur hon och sydkoreanskan Park In-Bee fick avbryta särspelet på grund av mörker efter fyra hål och först efter fyra hål dagen efter kunde skiljas åt genom svenskans birdieputt.

- Minnena kom tillbaka när jag kom hit. De starkaste minnena är förstås segerputten och att jag hoppade i Poppie's Pond, säger Lindberg om det traditionella segerdoppet.

Segern gav henne ett bra självförtroende, men också större förväntningar – både från sig själv och från andra – som var stressande.

- Jag förstod det inte förrän senare att jag sannolikt hade en ganska hög stressnivå. Det är svårt att spela som bäst när man känner så, säger Lindberg.

- Jag fick också väldigt många förfrågningar och erbjudanden efter segern som jag hade svårt att säga nej till. Det var flera olika faktorer som gjorde att jag inte kunde spela min bästa golf resten av året.

ANNONS

Mer teknik – mindre analys

Lindberg sade till TT tidigare i år att beslutet att inte träna så mycket teknik inför fjolårssäsongen var positiv i början av året, men bidrog till att spelet försämrades efterhand.

Till denna säsong har hon nött mer teknik. Det har ännu inte gett henne någon topplacering, men förra veckans 23:e plats var i alla fall ett steg i rätt riktning, tycker hon.

- Jag har slutat att analysera så mycket utan går bara ut och spelar. Det känns som att spelet börjar falla på plats igen, säger Lindberg.

TT

Fakta: Pernilla Lindberg

Född: 13 juli 1986.

Bor: Orlando, Florida.

Klubb: Bollnäs GK.

Blev proffs: 2009.

Världsrankning: 42.

Inspelade prispengar i karriären: 2556137 dollar (nästan 23 miljoner kronor).

Främsta merit: Seger i ANA Inspiration 2018.

ANNONS