Spanska La Ligas ordförande Javier Tebas. Arkivbild
Spanska La Ligas ordförande Javier Tebas. Arkivbild

Ligabossen: Uefa vill flytta CL till helger

Europeiska fotbollsförbundet Uefa smider i det tysta planer att göra om Champions League – och bland annat flytta cupmatcherna till helger. Det hävdar La Ligas ordförande Javier Tebas.

ANNONS
|

Det är i en intervju med nyhetsbyrån Reuters som den spanska ligabossen Javier Tebas kommer med de uppseendeväckande uttalandena. Han menar att Uefa och europeiska klubborganisationen (ECA) i hemlighet diskuterar förändringar i den europeiska klubblagsturneringen Champions League.

Radikala sådana.

Bland annat att matcherna ska flyttas från tisdagar och onsdagar till att i stället avgöras på helger. Och dessutom att förändra gruppspelet till att bestå av fyra grupper med åtta lag i stället för åtta grupper om fyra lag, som fallet är nu.

- Uefa och ECA förhandlar bakom stängda dörrar så att ingen annan ska känna till förändringarna som innebär en stor fara för de inhemska ligorna, säger Tebas.

ANNONS

- De förändrar Champions League på ett sätt som är väldigt farligt för fotbollen.

Uefa har emellertid inte mycket till övers för Tebas – som under säsongen fått kritik efter att ha stöttat Barcelonas och Gironas förslag att mötas i en ligamatch i USA – kommentarer.

"Som så ofta diskuterar herr Tebas utifrån de mest felaktiga av grunder och det är därför svårt för oss att kommentera hans uppgifter", lyder en kommentar från Uefa till Reuters.

TT

ANNONS