Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spanska La Ligas ordförande Javier Tebas. Arkivbild

Ligabossen: Uefa vill flytta CL till helger

Europeiska fotbollsförbundet Uefa smider i det tysta planer att göra om Champions League – och bland annat flytta cupmatcherna till helger. Det hävdar La Ligas ordförande Javier Tebas.

Det är i en intervju med nyhetsbyrån Reuters som den spanska ligabossen Javier Tebas kommer med de uppseendeväckande uttalandena. Han menar att Uefa och europeiska klubborganisationen (ECA) i hemlighet diskuterar förändringar i den europeiska klubblagsturneringen Champions League.

Radikala sådana.

Bland annat att matcherna ska flyttas från tisdagar och onsdagar till att i stället avgöras på helger. Och dessutom att förändra gruppspelet till att bestå av fyra grupper med åtta lag i stället för åtta grupper om fyra lag, som fallet är nu.

- Uefa och ECA förhandlar bakom stängda dörrar så att ingen annan ska känna till förändringarna som innebär en stor fara för de inhemska ligorna, säger Tebas.

- De förändrar Champions League på ett sätt som är väldigt farligt för fotbollen.

Uefa har emellertid inte mycket till övers för Tebas – som under säsongen fått kritik efter att ha stöttat Barcelonas och Gironas förslag att mötas i en ligamatch i USA – kommentarer.

"Som så ofta diskuterar herr Tebas utifrån de mest felaktiga av grunder och det är därför svårt för oss att kommentera hans uppgifter", lyder en kommentar från Uefa till Reuters.