Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Broc Little avgjorde för Linköping.

LHC besegrade mardrömsmotståndet

Tio insläppta mål de två senaste omgångarna – och 0–3 i underläge hemma mot nästjumbon efter mindre än halva den första perioden. Då vände Linköping mot sin spökmotståndare Örebro, var 40 sekunder från full pott – men fick med sig bonuspoängen tack vare 5–4 i förlängning.

Linköping har haft stora problem med sitt försvarsspel på sistone – efter dubbla förluster mot Mora och Djurgården förra veckan med totalt tio insläppta puckar.

Hemma mot Örebro – som östgötarna bara vunnit en av de sex senaste mötena mot – lyste 0–3 på resultattavlan redan efter 9.31 minuter av den första perioden.

- Vi spelade bedrövligt illa och följde ingenting av vår gameplan. Vi saknade ännu en gång energin som behövs och slarvade i defensiven, säger Jimmy Andersson.

Vaknade efter mardrömmen

I det läget hade LHC köpt att få med sig två poäng i matchen alla dagar i veckan.

- Vi tog timeout, snackade igenom ordentligt och lovade varandra att vinna matchen från och med då. Det var bara att nollställa sig och kunde ju liksom inte gå mycket sämre än så. Sedan visade vi en jäkla karaktär.

Den grovjobbande forwarden – som mest producerat 17 poäng i SHL – har förvandlats till kämpastark center som levererar poäng på löpande band.

29-åringen styrde in viktiga 1–3, Chad Billins pangade in 2–3, innan Andersson slog till igen fram till 3–3.

- Jag har fått en annan roll än jag haft i SHL tidigare. Men jag producerade ju ganska mycket poäng i division 1 och allsvenskan innan och vet att jag har det i mig. Kul att det lossnat även här.

Redan efter 33 omgångar är Andersson uppe i 19 poäng – sju mål och tolv assists.

- Roligt att vara med och bidra där också. Kämpa kan och ska man ju alltid göra. Men målskyttet handlar ju mycket om självförtroende.

När Adam Brodecki fullbordade vändningen fram till 4–3 i spel fem mot tre, trodde nog de flesta supportrarna på full pott.

Linköping verkade länge ha full koll och var även nära att öka på sin ledning. I stället kvitterade Örebros skyttekung Aaron Palushaj bara 40 sekunder före slutet.

Jacob Johansson – som byttes in i stället för Jonas Gustavsson efter tredje baklängesmålet – var så nära från att hålla nollan.

Little avgjorde

Men Broc Little fixade så att det blev vinst i alla fall, efter sitt 5–4 i förlängningen.

- Det känns lite både och. Jag tycker att vi var bättre i matchen totalt sett och borde tagit tre poäng. Å andra sidan låg vi ju under med 0-3, säger Jimmy Andersson.

Örebro tappade en ledning med 3–0 för tredje gången den senaste månaden.

- Det är klart att det har blivit ett mönster när det åretupprepas. Vi lyckas inte hålla rätt fokus för att hålla en ledning och det är något vi måste jobba på förstås. Men starkt att komma tillbaka och ändå få med en poäng, säger gästernas tränare Niklas Eriksson.